De districtsfinalisten: Miek Goorden (links), Annemarie Kools (achter), Lotte van Dessel (rechts) en Hebe Lodders (voor).
De districtsfinalisten: Miek Goorden (links), Annemarie Kools (achter), Lotte van Dessel (rechts) en Hebe Lodders (voor).

Vier districtsfinalisten voor Olympia Wernhout

WERNHOUT - Afgelopen zaterdag, 13 april, vonden voor een groot deel van de turnsters van Olympia Wernhout de regiofinale plaats. De regiofinale is een wedstrijd waar de beste turnsters van Zuid-West Nederland tegen elkaar strijden voor de titel regiokampioen en een plekje in de districtsfinale (Zuid-Nederland).

Allereerst mocht Lobke de Rooij in actie komen. Zij turnde in een sterk deelnemersveld, maar hield goed stand tussen al deze goede turnsters. De verschillen waren uiteindelijk heel klein, maar Lobke kwam helaas 1 punt te kort om door te kunnen stromen naar de districtsfinale. Ondanks dat ze niet kan doorstromen, mag Lobke trots zijn op deze prestatie en behoort zij tot de beste turnsters van Zuid-West Nederland.

Na Lobke was het de beurt aan Floor van Dongen en Hebe Lodders. De zenuwen waren aanwezig en er werden hoge punten gescoord door alle aanwezige turnsters. Zowel Hebe als Floor hebben een val moeten incasseren op balk, waardoor een kans op doorstroming verminderde. Ondanks dat balk hun eerste toestal was, hebben ze zich prima kunnen hervatten en turnden met veel overtuiging de rest van de oefeningen. Floor kwam helaas net te kort om zich te plaatsen voor de districtsfinale. Hebe is met een 10e plaats in het eindklassement op de valreep wel door naar de districtwedstrijd.

Hanneke de Bruijn, Lotte van Dessel en Miek Goorden kwamen ook in actie deze dag. Alledrie hadden niet hun beste wedstrijddag en er werd hier en daar wat slordig geturnd. Gelukkig hadden zij ook alledrie een toestel waarin zij uitblonken. Hanneke werd 4e op de vloer en Lotte turnde zichzelf naar een 5e plek op dit toestel. Miek kreeg voor haar strakke brugoefening ook een 4e plek toegekend. Mede dankzij deze oefeningen hebben Miek en Lotte zich kunnen plaatsen voor de districtswedstrijd. Helaas kwam Hanneke nog steeds wat punten te kort, maar kan zij terug kijken op een hele knappe prestatie!

In de laatste ronde was het de beurt aan Annemarie Kools. Zij had flink wat zenuwen voor deze wedstrijd, waarbij haar grootste doel was om de wedstrijd goed te doorlopen zonder grote fouten te maken. Dit doel heeft ze zeker behaald. Wederom heeft zij een strakke brugoefening geturnd, waarin zij zich onderscheidt van de andere finalisten. Dit resulteerde uiteindelijk, op de valreep, een plek in de districtsfinale!

Beste turnster van Zuid-Nederland

De districtsfinale is de hoogst haalbare wedstrijd die, in het geturnde niveau van Olympia Wernhout, bereikt kan worden. Een plaats in de districtsfinale is dus erg knap en een hele prestatie! Door een plek te bemachtigen in deze districtsfinale behoren Hebe, Hanneke, Miek en Annemarie tot de beste turnsters van Zuid-Nederland (Zeeland, Brabant en Limburg) van hun categorie.[l]