Improviseren als je geen volgbus hebt.
Improviseren als je geen volgbus hebt. TT

Trappistentrappers rijden Klassiekers

WERNHOUT - Dat wordt genieten komend weekend met zomers weer, een extra fietsdag en de Amstel Gold Race.

Afgelopen zondag was het nog ietsje minder, koud met een stevige wind en nauwelijks zon gezien.
Van de 20 A groep mannen die vertrokken hebben er 18 de eindstreep gehaald, twee van hen hebben de ronde wat ingekort. In een verschroeiend tempo werd het slotstuk van de rit naar Willemstad afgelegd,waarbij de nodige records sneuvelden. Geen echte problemen gekend op deze 111 km lange rit.
De B groep telde 29 man bij vertrek en 28 bij aankomst. Zij reden een mooie en goed voorbereide rit naar Rilland van 100 km, een renner had pech en heeft de rit als navigator voor de chauffeur voortgezet.
Met 20 man reed de C groep een mooie ronde langs de Suikerfabriek in Dinteloord. De ruim 95 kilometers begonnen met wind in de rug en eindigde met een mooi gemiddelde, de stevige wind in acht genomen. Chauffeur Eddo had een makkie.
De D groep telde zestien leden voor een rit van 85 km door Zondereigen en Rijkevorsel. Chauffeur Jos had een drukke ochtend, twee keer een lekke band, een man met een vastgelopen achterwiel en eentje die tegen z’n voorganger reed. Een renner reed het laatste stuk met de bus mee.
Om te voorkomen dat er gesplitst moest worden mochten slechts vier D renners aansluiten bij de E groep. Die groep vertrok voor een ruim 70 km lange toeristische route naar Baarle-Nassau waarbij een stukje van de vorige week gereden Verbeeten Challenge werd gevolgd. Eentje reed lek maar kreeg een ander wiel, zo kwamen ze alle acht weer dik tevreden bij Van T.
Even tussendoor: laten we vooral ook de goed gewoonte in ere houden om bij aankomst de chauffeurs even te helpen met het uitladen van de reservematerialen.

Boretti en andere klassiekers
Zaterdag 11 mei gaat de 12e Classico Boretti van start in Papendal, een prachtige route door de Veluwe en de Utrechtse heuvelrug met daarin de Posbank, de Amerongse Berg en de Italiaanse Weg. Afstanden van 65 tot 165 km. Inschrijven doe je zelf maar graag wel doorgeven aan Robert Mathijssen, liefst op korte termijn in verband met het regelen van vervoer.
Eerst hebben we aanstaande zaterdag natuurlijk de toerversie van de enige echte Nederlandse klassieker: de Amstel Gold Race met zijn slopende Keutenberg, Camerig en de legendarische Cauberg. Tientallen Trappistentrappers zullen in Valkenburg van start gaan, één groep vertrekt vrijdag op de fiets naar Limburg, fietst zaterdag de AGR en komt zondag op de fiets weer terug, ga er maar aan staan. Een andere groep, van 23 man, vertrekt zaterdagochtend in alle vroegte met de auto. Hoe dan ook, alle deelnemers een hele mooie fietsdag toegewenst!
Dan hadden we nog Parijs-Roubaix. Diep respect voor het drietal clubleden dat afgelopen zaterdag de kasseien bij Roubaix alvast had ingereden zodat het voor de profs op zondag allemaal wat gemakkelijker ging. Het waren 75 buitengemeen pittige kilometers, volgens een van hen zijn de kasseien daar niet gelegd maar gewoon van de kar gegooid.

Pasen, dubbele fietsdagen
Zondag 21 april, Eerste Paasdag, vertrekken alle groepen om 9.00 uur bij café van T in Wernhout voor een gewone clubrit.
Op maandag 22 april echter vertrekken de A, de B, de C en de D groep om 8.00 uur voor de Oesterdamrit, de E groep vertrekt dan weer om 9.00 uur.[l]