Moerse Boys klopt DOSKO en houdt titeldroom levend

ZUNDERT - Het bewijs dat de vereniging Moerse Boys alsmaar groeit was er vooraf, de bevestiging dat het sportief nog steeds uitstekend gaat met het eerste elftal volgde later op de zondag. DOSKO-thuis mondde voor het vlaggenschip uit in een eenvoudige winstpartij (3-0). Daarmee bleef de titeldroom ook halverwege april nog volop in leven.

800ste lid

Moerse Boys groeit, Moerse Boys bloeit, Moerse Boys leeft. Dat bleek zondag andermaal. Voorafgaand aan het treffen met DOSKO werden drie nieuwe leden in het zonnetje gezet. Reden daarvoor was het verwelkomen van het 800ste lid. Uit handen van voorzitter Anton Daamen ontvingen de drie jongelingen Jade, Sanne en Gin Roger een gepersonaliseerd shirt in de clubkleuren. En daar bleef het niet bij deze middag. De spelers en staf overhandigden tevens een gloednieuwe, enorme supportersvlag aan Vakkie Youth. Het was een uiting van dankbaarheid voor de trouwe steun van de fanatieke supportersgroep, bestaande uit tientallen jeugdleden.

De wedstrijd

Genoeg hoogtepunten vooraf, maar ook sportief was er genoeg te genieten, met het absolute hoogtepunt vlak na rust. De wijze waarop Moerse Boys kort na de thee op 2-0 kwam, was bijzonder fraai. Cas en Daan speelden met tweeën de Bergse defensie volledig dronken. Eerst slalomde Cas ogenschijnlijk eenvoudig door de rood-gele verdediging, vervolgens was het de beurt aan Daan. Het duo degradeerde de DOSKO-verdediging tot pylonen, waarna Daan het net liet bollen. Noemenswaardig was ook de rol van de arbiter, die de aanval goed aanvoelde en op het juiste moment de voordeelregel toepaste.

De schitterende treffer van Daan volgde na een eerste helft waarin Moerse Boys al een verdiende voorsprong had genomen. Niet dat het zelf nou zo indrukwekkend speelde, maar in de problemen kwam het nooit. De opponent uit Bergen op Zoom was simpelweg vleugellam. De openingstreffer van Rens was op slag van rust een logisch gevolg van het Klein-Zundertse overwicht. Hij kopte van dichtbij raak en maakte zijn eerste treffer sinds 23 oktober 2016.

Honderd doelpunten

Nadat DOSKO weer enigszins was bijgekomen van de duizelingwekkende dribbels van Cas en Daan stichtte het zelf zo nu en dan ook wat gevaar. Een van de gasten raakte met een doelpoging zelfs de paal. Aan de overzijde raakte ook Bart met een verwoestende afstandsknal het aluminium. Het slotakkoord was vervolgens voor Daan. De treffer op zich was niet zo bijzonder – de nummer 10 schoot raak vanaf de penaltystip -, maar memorabel was het doelpunt wel. De benutte strafschop betekende voor Daan immers zijn honderdste treffer in Moerse Boys 1. De jacht op all time topschutter Bas Schrauwen is ingezet.

Halverwege april doet Klein Zunderts trots nog volop mee in de strijd om het kampioenschap. Een mooi gegeven. Op naar volgende week, eerste paasdag, op naar Olympia-uit. [l]