Kijken en golfen op De Turfvaert tijdens open dag

RIJSBERGEN - Op maandag 22 april (tweede Paasdag) aanstaande is iedereen van harte welkom op Golfpark De Turfvaert in Rijsbergen. In het kader van de landelijke open golfdagen kan men een kijkje nemen voor en achter de schermen van Golfpark De Turfvaert en de golfsport.

Tussen 12.00 en 17.00 uur wordt ieder uur een rondleiding gegeven en verzorgen een aantal vrijwilligers van De Rijsbergse Golfclub De Turfvaert een proefles op Golfpark De Turfvaert. Zij vertellen over het golfspel, de regels en het materiaal. Bezoekers kunnen zelf een balletje slaan of putten onder leiding van ervaren golfers. Na afloop van het bezoek ontvangt iedere bezoeker een informatiemap.

Sport voor iedereen
Golfen is een spel voor jong en oud, wat ook op zeer hoge leeftijd nog gespeeld kan worden. Het is niet alleen gezond door het bewegen in de buitenlucht, het heeft ook een hoog sociaal gehalte. Wie vrienden of goede kennissen zoekt, vind ze op de golfbaan!
De Turfvaert heeft een 18-holes baan in een prachtig natuurlijk landschap. Soms wat glooiend, doorkruist door water en voorzien van diepe bunkers vormt de baan zowel een uitnodiging als een uitdaging.

Jeugd
RGC De Turfvaert heeft een gedegen jeugdopleiding die is geassocieerd met 'Committed to Jeugd', een initiatief van de Nederlandse Golf Federatie (NGF). De golflessen worden gegeven door een erkende Jeugdtrainer, de Jeugdcoaches zijn gekwalificeerd via speciale opleidingen en ook de opvang en begeleiding van jonge talentvolle spelers en speelsters gebeurt door speciale Talentcoaches die een extra opleiding hebben genoten. Behalve PGA Pro Helmuth van Heel zijn de overige jeugdcoaches allemaal vrijwilligers van de Rijsbergse Golfclub. Naast les en training zijn er door het jaar heen voldoende (eigen) wedstrijden waarin de jeugd zich met elkaar kan meten en ervaring kan opdoen om uiteindelijk te eindigen als lid van het NGF team dat landelijke wedstrijden speelt.

Stappenplan
Wil je gaan golfen? Dat kan op Golfpark De Turfvaert door middel van een stappenplan waarin in drie fasen wordt gelest onder leiding van de golfprofessional. Tijdens de cursus ga je al de baan in onder begeleiding van een mentor (een vrijwilliger en lid van de Golfclub). Hij/zij maakt jou vertrouwd met de regels, de etiquette etc. Daarnaast kun je dagelijks oefenen op de driving rang. Golf is niet alleen een boeiend spel, het is vooral een kwestie van jezelf blijven ontwikkelen door te oefenen, te lessen en veel te spelen. Niet voor niets luidt het gezegde: 'golf speel je tegen jezelf'!
Voor dat laatste biedt met name de Golfclub veel en gevarieerde mogelijkheden. Naast wedstrijden zijn er wekelijkse golfochtenden (voor dames, heren en een mix) en fun evenementen waarbij het samen plezier beleven aan een bijzondere spelvorm of uitdaging extra cachet geven aan de golfdag of -middag. En dan Hole 19 niet te vergeten. Het sfeervolle clubhuis met het zonnige terras dat uitkijkt over de baan.
Kortom, een kennismakingsbezoek op maandag 22 april is een echte aanrader!

Programma
Ieder uur: Rondleiding en een proefles (12.00 - 13.00 - 14.00 - 15.00 - 16.00 en 17.00 uur).
Aanwezig: Medewerkers van Golfpark De Turfvaert en leden van De Rijsbergse Golfclub De Turfvaert.
Contact: Golfpark De Turfvaert, Zwart Moerken 12, 4891 TK Rijsbergen, 076-5968354, www.deturfvaert.nl/opengolfdag, events@deturfvaert.nl.
Nadere informatie: secretariaat@rijsbergsegolfclub.nl. [l]