Fietspuzzeltocht in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Nu de lente weer is aangebroken willen steeds meer mensen naar buiten om al wandelend of fietsend te genieten van de natuur om zich heen. Veel mensen doen dat op eigen gelegenheid maar er worden ook veel wandel- en fietstochten georganiseerd om deze buitenactiviteiten te stimuleren. In Rijsbergen wordt al vele jaren een fietspuzzeltocht in elkaar gezet en ook dit jaar hebben Anita Moelands, Jan Moelands en André Pemen zo'n tocht op poten gezet.

Hoewel er enige tijd twijfels waren hebben ze uiteindelijk toch besloten om de tocht dit jaar definitief door te laten gaan. Om nog dichter bij de natuur te zijn kunt u deze tocht van ongeveer 35 km ook wandelen. Net als vorig jaar is de start bij de RK kerk in Rijsbergen en gaat via allerlei binnenwegen naar Vughtschoot de Rith en Effen. Daarna gaat het verder via Overa naar het prachtige Mastbos. Dit is met zijn ruim 500 jaar een van de oudste bossen van Nederland en zeer in trek bij recreanten. U treft er een aantal prachtige lanen en dreven, mooie vennetjes en heidevelden en een rijke flora en fauna. Vervolgens gaat het via de Berkte naar Breedschot waar weer de traktatie wacht van Alfons IJscreaties en dan is het nog een paar kilometer naar het eindpunt bij cafetaria `t Smidshuis in de St. Bavostraat.

Gefotografeerde objecten
Ook nu moet men weer een aantal gefotografeerde objecten herkennen en in de juiste volgorde noteren. Is er een duidelijk waarneembaar verschil dan moet men het betreffende nummer van de foto niet noteren. Dit wordt duidelijk toegelicht in het reglement. Dit hoeft geen problemen op te leveren en daarom is de tocht voor iedereen te doen. Daarnaast moet men onderweg enkele problemen oplossen die letters opleveren waarmee de naam van een beroemde Nederlandse zanger kan worden gevormd. Uiteindelijk moet nog een schiftingsvraag worden beantwoord die doorslaggevend is bij een gelijke stand in de einduitslag.

Inschrijfformulieren
De tocht kan vanaf nu gereden worden en de controlekaarten moeten uiterlijk 20 augustus ingeleverd zijn. Op 23 augustus is in café Marktzicht om 20.00 uur de prijsuitreiking.
Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij: Koutershof Rijsbergen (niet in de schoolvakantie); Perkplanten Nouws, Achterste Schaapsdijk 1A in Zundert; Anita en Jan Moelands, Hofdreven 12, Rijsbergen; André Pemen, St. Bavostraat 29, Rijsbergen; Van Meer schoenen, Hogestraat, Rijsbergen; Fietsen Eugène Roks, St. Bavostraat, Rijsbergen; Het Kaffee, café Marktzicht; cafetaria `t Smidshuis; Alfons IJscreaties, allen in Rijsbergen; en Café Schuttershof, Klein Zundert. [l]