Belangrijke winst team Autobedrijf Schrauwen in Oosterhout

ZUNDERT - Zaterdag 13 april was er een belangrijke biljartwedstrijd voor degradatie in Oosterhout. Het team 't Hartje/Balans had op dat moment een matchpunt meer dan de Zundertse formatie. Dus werk aan de winkel voor de grensbewoners.

De Belg André Sommen vertrok fanatiek. Na 15 beurten zette André de teller op 1-14 tegen Jan Brouwers. Maar de thuisspeler liet het nog niet lopen. Na precies 30 stappen kwam Jan terug in de wedstrijd met 20-22. Bij 22-25 kon André met een chique serie van 5 de partij uitspelen. Jan miste van schrik de nabeurt, via 22-30 dus 0-2 voor Zundert.
Vervolgens moest Fons Havermans aan de bak, die tijdens de tweede speelhelft op de bank had gezeten. Fons moest tegen routinier Ben Stadhouders, die hem in Den Hoek geklopt had met 18-25, dus een revanche was geboden. Havermans begon voortvarend en kwam op 7-16 na 30 keer opstaan. Bij de 43e beurt leek de koers gelopen bij 10-21, de Zundertenaar had het juiste gevoel. Door een lange verdedigende periode liep het moyenne terug, maar Fons bleef bij de les. Met een sublieme slotserie van 3 kon hij de sleutelpartij winnen waarbij Ben via 2 in de nabeurt bleef steken op 17. Bij de thee hierdoor een riante 0-4 voor de bezoekers.
Tijdens de derde partij kwamen Bastijn van Gageldonck en Hans v.d. Heiden na 20 toeren niet verder dan 5 om 2. Bastijn maakte vorderingen en zette de stand op 20-9 bij meetpaal 40. In de 52e herhaling bereikte de thuisspeler zijn benodigde 25 caramboles en bleef een zwakke v.d. Heiden achter op 11, tussenstand 2-4.
De beslissing moest dus vallen in de laatste wedstrijd tussen Toon Voesenek en Rick v Aspert. De Zundertse autobiljarter nam duidelijk de touwtjes in handen, scoorde mooie punten en nam snel een voorsprong van 10 caramboles. Doordat van Aspert een aantal keren onfortuinlijk miste kwam Voesenek iets dichterbij. Op het beslissende moment sloeg Rick echter keihard toe om matchwinnaar te worden via 22-30 (53).
Team Autobedrijf Schrauwen kon met 2-6 de rode lantaarn achter laten in Oosterhout en voor de slotronde klimmen naar plaats 10. [l]