Eerste foto expo van Verzona

ZUNDERT - Verzona (Vereniging zonder naam) is dit jaar opgericht door een aantal bevlogen fotovrienden, die vanuit hun eigen perspectief invulling geven aan diverse tentoongestelde fotogenres.

De fotovrienden stellen zich aan u voor:

Ton van den Berg, actief lid van Fotoclub Zundert. Ik ben 66 jaar en woonachtig in Zundert. Met fotograferen ben ik zo`n 40 jaar geleden begonnen. Eerst analoog, inclusief doka en daarna digitaal. Tussendoor waren er ook periodes dat de camera voor korte of langere tijd in de kast bleef. In 2007 ben ik lid geworden van Fotoclub Zundert. Sinds die tijd ben ik veel meer bezig met mijn hobby. Een opleiding heb ik niet gevolgd. Tot nu toe heb ik alles wat ik weet met vallen en opstaan geleerd. Mijn voorkeuren zijn met name straatfotografie, portretten, urbex en natuur. De eerste camera’s waren spiegelreflexen van Nikon, sinds kort is dat een Nikon systeemcamera, aangevuld met een systeemcamera van Fuji. Voor de afwerking van mijn foto`s gebruik ik Photoshop. Ik schuw bewerking niet, ook niet als dit leidt tot een compleet ander beeld.

Cor van Dongen, hobbyfotograaf, actief lid van Fotoclub Zundert. Ongeveer 8 jaar geleden gaan fotograferen deels als invulling van mijn vervroegde pensioen. Fotografeer alle fotogenres. Wissel spiegelreflexcamera regelmatig af met systeemcamera. Gebruik voor fotobewerking als basis Lightroom aangevuld met Photoshop. Haal veel plezier en voldoening uit mijn fotowerk. Kijk gedetailleerder naar alles wat binnen mijn gezichtsveld verschijnt en geniet zo intenser van het leven.

Jac van Leijsen, actief lid Foto Amateurs Rijen. Fotografie als hobby: “Als het om fotografie gaat heb ik altijd honger en het maakt mij niet zo veel uit wat ik eet”. Hiermee wil ik alleen maar zeggen, dat allerlei stromingen en ontwikkelingen in de fotografie mij wel interesseren en dat ik geen voorkeur heb voor welk genre dan ook. Sinds mijn jeugd al geïnteresseerd in beeldvorming in zijn algemeenheid en fotografie in het bijzonder. Ook vanaf mijn jeugd was ik op professionele (betaalde) manier al met fotografie bezig. Initiatiefnemer van Fotoclub Rijen (FA Rijen) (1984).Ik treed sinds mijn pensionering regelmatig op als fotograaf bij allerlei bezigheids- en bijzondere activiteiten van diverse verzorgingstehuizen in Breda.

Evert van Duren, gastexposant, lid van fotogroep Belcrum, Breda. De hobby fotografie is bij mij begonnen toen ik studeerde aan de grafische school in Eindhoven. Daarin zat het keuzevak fotografie. Na de grafische school ben ik gaan werken in een drukkerij op de afdeling Lay-out en fotografie. In mijn vrije tijd ben ik doorgegaan met fotograferen en daarbij is mijn interesse ontstaan voor straatfotografie. Voornamelijk zwart-wit. Daarnaast heb ik 30 jaar bij de fotoclub F.A.Rijen gezeten. Nu ben ik lid van een fotogroep met 6 personen waar we puur inhoudelijk over foto’s praten. Mijn fotografievoorbeelden zijn dan ook Martin Parr, Carl de Keyzer en Elliott Erwitt.

Na diverse fotobesprekingen zijn wij gekomen tot een selectie van foto's in het fotogenre van portret, urbex, straatbeeld en architectuur. Graag verwelkomen wij u op onze eerste expositie en zijn benieuwd naar uw reactie. De expositie wordt gehouden in de Kapel van seminarie Bovendonk, Hofstraat 8, Hoeven vanaf 29 april tot 3 juni, behoudens zondag 26 mei. Open vanaf 10.00 tot 17.00 uur, dagelijks, alléén op werkdagen na telefonisch informeren, tel. 0165-507550. [l]