Vrijdag Alcapadag op de Leijhoeve in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Op kinderboerderij De Leijhoeve in Rijsbergen lopen naast de andere dieren inmiddels 3 Alcapa’s. Dit dier komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika waar hij wordt gehouden voor zijn wol. Door zijn schattige krullen en zijn vriendelijke “koppie”, zijn de Alcapa’s van de boerderij ondertussen de lievelingsdieren geworden van veel kinderen die De Leijhoeve bezoeken.

Daarom is besloten om de Alcapa als mascotte te gaan gebruiken voor de kinderboerderij. Op vrijdagmiddag 26 april wordt daarom een Alcapadag gehouden, waarbij de nieuwe mascotte zelf aanwezig zal zijn.

Rond de officiële onthulling is een programma gemaakt voor kinderen in de leeftijd tot ca. 10 jaar oud. Om aan het programma mee te kunnen doen, moeten de kinderen wel een spelkaart van € 3,00 per kind kopen in de brasserie van De Leijhoeve (let op, op=op). Op het programma staan o.a.: je eigen cactus maken, je alcapakoek versieren met een glaasje cactusap daarbij, er is een alcapa speurtocht, je kunt een ritje maken op een kar achter de tractor of je kunt pony’s borstelen. Na afloop kun je natuurlijk nog een lekker frietje eten bij de frietkraam.

Een vol programma dus, dat duurt van 13.00 tot 15.30 uur op kinderboerderij De Leijhoeve in Rijsbergen.

Naam mascotte
Wie verzint er een leuke naam voor de mascotte?
De mascotte moet natuurlijk nog een naam krijgen. Daarvoor kunnen de kinderen zelf een leuke naam verzinnen. Tijdens de Alcapadag kunnen de kinderen de namen voor de mascotte indienen in de brasserie van De Leijhoeve. [l]