Eindelijk weer volle buit voor vv Zundert

ZUNDERT - De resterende 4-wedstrijden zullen een nek-aan-nek race tussen 6-teams worden, die onderling één rechtstreekse degradatieplaats, twee nacompetitieplaatsen en drie veilige posities mogen gaan verdelen. Het verschil tussen nummer-9, JEKA en nummer laatst v.v. Zundert is nu drie punten. Met als eerstvolgende wedstrijd Zundert-JEKA op de rol.

Maar eerst terug naar de afgelopen wedstrijd tegen Sarto. 1 van de 6 rechtstreekse concurrenten. Zonder de geblesseerde Dennis, maar met de teruggekeerde Jesse moest deze horde genomen worden. Thomas verving Dennis. Tim maakte plaats voor de terugkeer van Jesse. De andere 9 namen waren de gebruikelijke. De eerste 20-minuten waren rommelig, waarbij Sarto een licht veldoverwicht had. Dit kwam ook omdat het wat directer speelde en de aanval zocht via een lange bal en het duel om de afvallende bal. Na 20-minuten kreeg een middenvelder van de Tilburgers te veel ruimte en schoot van bijna 30-meter hard en zuiver binnen. Daarna nam Zundert het veldoverwicht over. Een schot van Olivier voorlangs en een kopbal van Lars op de lat waren het resultaat. Net voor rust zorgde Jesse voor een echte bekroning. Een dribbel met klasse en doorzettingsvermogen, maakte hij oog-in-oog met de doelman koel af. Toch was het Sarto had met een goed gevoel aan de thee zat.

Na een gewonnen duel aan de zijkant, combineerde Sarto keurig en bekwaam. Net zolang tot er iemand helemaal vrij op de rand van zestien werd gevonden. Die aarzelde geen moment en schoot vanuit de heup tegenvoets de bal achter Thomas. Zundert kwam ongewijzigd en fel uit de startblokken. Met wat schoten en corners was het de gevaarlijkste ploeg. Uit zo’n corner kreeg Sarto de bal niet goed weg. De bal belandde tegen een hand van een Sarto speler. En daarna dus op de stip. De penalty werd helaas niet goed ingeschoten door Fabian, waardoor de doelman kon redden. Maar in plaats van de kopjes te laten hangen werden de schouders er juist extra onder gezet. Tim kwam erin voor Jaye om nog meer gevaar te stichten. Na een tussentijdse drinkpauze was het weer Zundert dat het overwicht had. Jesse soleerde weer langs wat tegenstanders en schoot tegen de binnenkant van de paal. De bal kwam in een moeilijke hoek bij Mike, die de bal hard binnen schoot. Met nog een kwartiertje op de klok was het weer Mike die iets forceerde. Hij begon op eigen helft aan een indrukwekkende opmars. Gaf een pass over de breedte van het veld in de diepte naar Tim, die de bal tergend langzaam langs de doelman over de lijn schoof. Hiermee nam Zundert voor het eerst op deze heerlijk paasmiddag de leiding. Om deze niet meer uit handen te geven. Zundert vocht voor wat het waard was. Wisselde Mike nog voor Cas en kreeg zelf de betere kansen. Sarto kon niet echt meer omschakelen naar een slotoffensief, waardoor Zundert de drie punten over de streep kon loodsen. Met nog 4-wedstrijden te gaan, staan er 6-teams binnen drie punten (JEKA-24, Sarto-22, UnoAnimo-21 (met wedstrijd minder), WSC, Hoeven en Zundert 21) Kortom de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen JEKA, aanstaande zondag, meteen de eerstvolgende “”wedstrijd van het jaar!” Met deze spirit, kan de ranglijst er over 6-dagen veel vriendelijker uitzien voor onze mannen!

Programma senioren

Donderdag 25 april

Zundert-5-BeekVooruit-8 av.20.00

Zondag 28 april

Zundert-1-JEKA-1 av.14.30

Zundert-4-DOSKO-5 av.10.00

Zundert-5-TVC-Breda-5 av.10.00

Dinsdag 30 april

Gilze-2-Zundert-2 av.20.15 (vriendschappelijk) [l]