Na regen weer zonneschijn voor team Autobedrijf Schrauwen

ZUNDERT - Na een zeer onfortuinlijke competitie stond team Autobedrijf Schrauwen drie ronden voor het einde op de laatste plaats. Via een remise en tweemaal winst klommen de autobiljarters naar de tiende plaats. Of er nu een of twee teams moeten degraderen, de Zundertse formatie blijft volgend jaar in de 3e divisie optreden.

In de laatste ronde kreeg Auto Schrauwen bezoek van de keukenmeesters uit Zundert: Ossekop 1/BH Keukens, een altijd spannende derby. Samen te vatten in driemaal "S":

Spanning, strijd en sportiviteit
Teamleider Jack Martens kon via series 6 en 3 in de beginfase een voorsprong nemen van 14-8 tegen biljartfanaat Jan van Steen. Bij kilometerpaal 25 kon Jan het initiatief overnemen bij de stand 15-20. Acht beurten later was het eerste gewin voor de keukenman via 21-25, dus 0-2.

Op de andere tafel hadden Fons Havermans en Gerard Kroese het met elkaar aan de biljartstok. In de 5e beurt ging Havermans naar de verkeerde bal. Heel sportief waarschuwde Gerard en als dank scoorde Fons drie formidabele caramboles. Bij 25 uitstapjes werd de tussenstand 12-6 in het voordeel van Den Hoek speler. Het tempo van beide spelers bleef gelijk en in de 55e beurt tikte Fons bij 24-19 het potje uit en kon Gerard alleen de acquit verzilveren in de nabeurt, via 25-20 een gelijke stand 2-2 in de boeken. Vervolgens was de Belg André Sommen extra gebrand op een goed resultaat tegen zijn landgenoot Luc Zagers. Na 25 keer opstaan kwam Den Dré riant op 18 om 6. Luc probeerde de bakens te verzetten. Na 40 beurten kwam hij hierdoor dichterbij via 28-20. Omdat André nog 6 keer naar de tafel moest om de partij uit te maken kwam Luc met een punt uit de nabeurt op 25, 4-2 voor het thuisteam.

In de slotpartij leek het bijzonder spannend te worden tussen al weer een Belg Rick van Aspert en Cees van Steen.

Stand op de tellijst na 25 herhalingen: 14-12. Dan kon Rick twee series van 4 uit zijn keu toveren. Cees had geen weerwoord en moest Rick voorrang verlenen met 30-16 in slechts 41 stappen. Totaal-uitslag zodoende 6-2 voor de thuisspelers, deze keer viel het kwartje de goede kant op. Hierdoor speelt het team Autobedrijf Schrauwen ook volgend jaar in de mooie derde divisie van de KNBB, bravo! [l]