BSC pakt de punten bij Wernhout en Wernhout pakt voorname punten bij RSV

Wernhout 1-BSC 1 1-3 (1-2)

Op Paaszaterdag was BSC te gast op Wernhout. De Roosendalers begonnen feller aan de wedstrijd dan Wernhout en kwamen na een kwartiertje verdiend op voorsprong. Één van de BSC-spitsen werd gelanceerd in de zestien en schoot hard binnen achter Gijs, 0-1. Na de treffer kwam Wernhout geleidelijk wat beter in de wedstrijd te zitten en binnen 4 minuten was het al weer gelijk. Na een mooie actie testte Marvin de BSC-keeper die nog kon redden, in tweede instantie pikte Mathieu de bal op en bediende Marvin die deze keer de corpulente keeper met een laag schot wel het nakijken gaf, 1-1. Na ruim een half uur een grote kans voor Chris van dichtbij die rakelings naast gaat. Kort voor de rust Marvin nog eens met een poging die naast de palen gaat en even later BSC dat door te slap verdedigen een lange bal kan verlengen, één van de BSC-aanvaller pikt de bal mee, snijdt naar binnen de zestien in en zet BSC net voor rust op voorsprong, 1-2. In de tweede helft werd het voetbal van beide kanten er niet beter op. Wernhout creëerde te weinig in de tweede helft om aanspraak te kunnen maken op een resultaat. Het duurde tot de voorlaatste minuut voor de definitieve beslissing viel. Uit een counter lepelde BSC de bal over Gijs binnen en was het pleit beslecht, 1-3. Wernhout moet de komende weken nog een paar wedstrijden winnen om niet in de degradatie-zone te belanden.

RSV 1-Wernhout 1 0-1

Op Paasmaandag mocht Wernhout het opnemen tegen RSV uit Rucphen die 5e op de ranglijst staan. In het begin meldde RSV zich een paar keer in de Wernhoutse zestien met een paar corners en een vrije trap maar dit leverde weinig gevaar op. De keeper van RSV moest als eerste aan de bak toen Maikel van net buiten de zestien poging waagde met een afstandschot. Vanaf dit moment nam Wernhout het initiatief. In de 24e minuut een vrije trap van Thijs Damen die via een Rucphense verdediger maar net naast het doel verdween. Één minuut later bleef uit een corner de bal hangen voor het doel van RSV. De bal belandde voor de voeten van Chris maar een verdediger van RSV kon zijn schot nog blokken. Kort hierna liet Maikel een bal goed vallen voor Davey en vanaf een meter of 20 schoot hij knap de 0-1 binnen. Net voor het half uur een kans met het hoofd voor Max, zijn poging gaat naast. Enige minuten later houdt Gijs Wernhout op de been door een vrije trap onder de lat weg te boksen. In de tweede helft verschalkt Thijs Damen de Ruchpense doelman bijna met een boogje maar de bal stuit via de lat over. Wernhout blijft de bovenliggende partij en na een uur missen Maikel en Thijs Damen van dichtbij de strakke voorzet van Max om er 0-2 van te maken. En kleine twintig minuten voor tijd komt Wernhout met een man minder te staan na een rode kaart en RSV zet aan voor een slotoffensief. In de 77e minuut redt Gijs knap op een poging van dichtbij en een paar minuten later werkt RSV van dichtbij de bal over. Ondanks een ondertal krijgt Wernhout in de slotfase ook nog twee kansen. Frans wordt gelanceerd en strand van dichtbij op de Rucphense keeper en Thijs vd Buijs scoort nog bijna met een boogbal over de keeper die net over zeilt.Wernhout houdt ondanks een man minder de nul en kan zo drie punten bijschrijven.

Volgende week zondag komt RSV op bezoek in Wernhout en deze wedstrijd is voor de 2e periode waar de mannen uit Rucphen nog een kleine kans hebben om deze titel te pakken.

Speler van de week

Tijdens de wedstrijd Wernhout 1-RSV 1 zal Stef Adriaensen de speler van de week zijn. Wij verzoeken de Fam. Adriaensen om 12.45 uur aanwezig te zijn op het voetbalcomplex. [l]