De beweegtoestellen voor senioren zijn nu al een hit. FOTO CHARLES LUIJTEN
De beweegtoestellen voor senioren zijn nu al een hit. FOTO CHARLES LUIJTEN Foto: Charles Luijten

Nieuwe speel- en beweegplek schot in de roos

ACHTMAAL - De hele buurt liep er voor uit om het de opening van de speel- en beweegplek aan het Neijsenpad maar niet te hoeven missen. De burgemeester was present om met de schaar in haar hand een bijzondere handeling te verrichten.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Het dorp, en vooral het Neijsenpad, is verrijkt met een fraaie sociale ontmoetings- en speelplaats voor jong en oud. Dit alles op initiatief van de omwonenden Nicole, Fiona, Kelly, Tom en Lotte. Op het kleine parkje, onder de vijf grote eiken die er staan, werd vorige week woensdag een klein feestje gevierd. Reden was de opening van de speel- en beweegplaats door burgermeester Leny Poppe-de Looff met het doorknippen van een lint. Het zorgde voor een gejuich van jewelste, dat tot over de grens bij Nieuwmoer viel te horen.

Metamorfose

Grote blijheid straalde van de gezichten bij jong en oud. Het parkje dat er kort tevoren nog slordig bij lag, heeft een complete metamorfose ondergaan door de het in te richten met speel- en beweegtoestellen voor de jeugd én de ouderen van Achtmaal. Er komt nog een groene grasmat. Het gerealiseerde project geldt als een unicum binnen de gemeente Zundert. Het idee om de boel flink te fatsoeneren ontstond bij de hierboven reeds genoemde personen. Zij kregen bij uitwerken van hun plan advies van buurtsportcoach Demy Weertman, waarna een verzoek werd ingediend bij de Gemeente Zundert Die toonde geen enkel bezwaar. Sterker nog: bij monde van Ramona Kuiper, ambassadeur voor het kerkdorp Achtmaal, werd zelfs bewondering voor het project uitgesproken.

Geweldig

Aan het Neijsenpad zal de levendigheid ongetwijfeld extra toenemen. Kinderen kunnen zich er volop uitleven, terwijl ouderen er gezellig kunnen keuvelen en tegelijkertijd benen, armen en schouders losgooien. Het zal hen bij de fysiotherapeut weghouden. "Geweldig mooi wat hier is gecreëerd ", laat de 74-jarige Mariëtte Oostvogels horen. Zij gaf een demonstratie op het fietstoestel terwijl kinderen ondersteboven aan een net bengelden. Weer anderen dronken een beker limonade of genoten van een bakje koffie met een stuk cake erbij. Dit alles zorgde voor een feestelijke entourage. De speel- en beweegplek aan het Neijsenpad is nu al een schot in de roos.[l]