Spectaculair gelijkspel VVR tegen MOC'17

RIJSBERGEN - Op maandag 22 april stond de thuiswedstrijd tegen MOC’17 op het programma.

Na een gelijk opgaand begin is het MOC’17 dat in de 11e minuut bij de eerste de beste kans op voorsprong komt. Na een aanval over de rechterflank mag te gemakkelijk een voorzet gegeven worden die bij de tweede paal door een vrijstaande speler tegendraads wordt binnen gekopt, 0-1. Na 17 minuten een aanval van MOC’17 waarbij uiteindelijk een middenvelder vrijgespeeld wordt die vanaf 20 meter over het VVR-doel schiet. In de 20e minuut een goede onderschepping van Gilberto op het middenveld waarna hij Joris in kan spelen. Joris kapt zich vrij maar ziet zijn schot in de korte hoek langs de paal naast rollen. Na 25 minuten een opening van Stef op Yoran. Yoran speelt zijn tegenstander uit op de achterlijn en legt de bal prima terug op Robert, die vanaf 11 meter over het doel schiet. In de 29e minuut komt Fernando goed voor zijn tegenstander en snelt door tot aan de achterlijn. Hij geeft een prima voorzet af bij de tweede paal, waar Robert de bal geheel vrijstaand voorlangs het doel kopt. In de 32e minuut komt MOC’17 uit het niets op een 0-2 voorsprong. Na een aanval wordt de linksbuiten ingespeeld, die naar binnen kapt en vanaf 20 meter laag in de verre hoek raak schiet.

Na 37 minuten een vrije trap voor VVR waarbij door Stef het kopduel wordt gewonnen en Joris de bal binnen lijkt te werken, maar in buitenspelpositie staat. In de 42e minuut onderschept Yoran de bal op de middenlijn en kan op het doel van MOC’17 af gaan. De weg is echter nog te lang, waardoor hij te snel moet schieten en zijn schot gestopt ziet worden door de keeper. In de omschakeling kan MOC’17 opkomen tot in de 16-meter van VVR en kan Simon uiteindelijk het schot tot corner blokken.

Op slag van rust wordt VVR toch nog verrast in de omschakeling. Na een diepe bal van achteruit kan de linksbuiten randje buitenspel op Bram afgaan en de bal afleggen op de meegelopen rechtsbuiten die simpel binnen kan schieten, 0-3. Na 57 minuten de eerste kans voor VVR na de rust. Een lange bal wordt door Joris verlengd waardoor Jolan voor de keeper van MOC’17 verschijnt, maar te gehaast over het doel schiet. In de 63 minuut komt VVR op 1-3. Een verre trap van Bram wordt door Joris verlengd. Yoran is goed doorgelopen en volleyd de bal over de keeper in het doel. 2 minuten later lijkt VVR al de aansluitingstreffer te maken. Joris opent de bal op Jolan, waarna Jolan een afgemeten voorzet geeft op de doorgelopen Joris. Deze kopt echter hard over het doel van MOC’17. In de 72e minuut wordt Tobias ingespeeld in de 16-meter van MOC’17. Hij geeft de bal voor op Robert die voordat hij de bal in kan koppen neergehaald wordt door de keeper van MOC’17. De bal wordt op de stip gelegd en Joris schiet de penalty prima binnen, 2-3.

Na 78 minuten een snelle aanval van MOC’17 tot in de 16 meter van VVR, waarna de spits van dichtbij op doel kan schieten. Bram weet echter prima redding te brengen. Een minuut later zorgt een scherp genomen vrije trap van VVR voor een scrimmage voor het MOC’17-doel, maar wordt de bal uiteindelijk tot corner verwerkt. In de 85e minuut valt een corner ver bij de tweede paal voor de voeten van Robert. Robert weet de bal terug voor te brengen, waarna Simon vanuit de draai de bal in de verre hoek de gelijkmaker binnen schiet, 3-3. In de resterende tijd vallen er geen kansen meer te noteren, waardoor de wedstrijd eindigt in een gelijkspel.