Elfde lustrum voor Rijsbergse Kennedymars

RIJSBERGEN - Het inschrijven voor de 55e Kennedymars van Rijsbergen, welke gehouden wordt op vrijdagavond 14 juni, is weer begonnen. De eerste Kennedymars werd gelopen in 1965 en in 55 jaar is dit uitgegroeid tot een fantastisch wandelfestijn in Rijsbergen. Dit jaar het 11e lustrum voor de Kennedymars. Maar niet alleen de Kennedymars van 80 km kan er gewandeld worden, ook zijn er op zaterdag 15 juni de wandeltochten van 10, 25 en 40 km.

De organisatie is begonnen met de voorbereidingen zodat alles in juni weer vlekkeloos verloopt én inmiddels komen ook de eerste voor-inschrijvingen binnen. “En daarbij zien we nu al een flink aantal nieuwkomers”, aldus secretaris Twan van Duijnhoven. “Een van die nieuwkomers is de Rijsbergse Hanneke van der Borst-De Craen. Zij heeft wel een heel bijzondere reden om deze uitdaging aan te gaan”. Hanneke vervolgt: “Vorig jaar is mijn vader overleden en hij was zo trots op zijn medaille die hij kreeg toen hij 37 jaar geleden de Kennedymars van Rijsbergen heeft volbracht. Ik ga deze tocht lopen met zijn medaille opgespeld en hoop dat ik net als hij de eindstreep kan halen”. De aanmeldingen betreffen niet alleen nieuwkomers maar ook vele oude bekenden melden zich weer. “Elk jaar komt Johan Romme over vanuit Engeland waar hij al 16 jaar woont om hier in Rijsbergen zoals hij het noemt ‘de gezelligste tocht’ te gaan wandelen. En daar zijn we eigenlijk best wel trots op”, vervolgt Twan.

Wandeltochten

Voor diegene die de 80 kilometer toch net wat te ver vindt, zijn er op zaterdag 15 juni de wandeltochten van 10, 25 en 40 kilometer die door het mooie buitengebied van Rijsbergen en de andere plaatsen van de gemeente Zundert gaan. Wandelen blijkt een manier van bewegen te zijn dat je tot in lengte van dagen kunt doen en het geeft ruimte in je gedachten, immers: “Wandelen is de haast uit je hoofd lopen en kijken wat er over blijft”. Onderweg ontbreekt het de deelnemers aan niets. De organisatie zorgt dat er op alle rustposten voldoende drinken en eten te verkrijgen is. Dat zit allemaal in het inschrijfgeld begrepen.

Vrijwilligers welkom

Zonder wandelaars kunnen we niet, maar zeker ook niet zonder onze vrijwilligers, masseurs, de EHBO, de rustposten en de sponsoren. Deze zijn allemaal onmisbaar om te komen tot een geslaagd wandelevenement. En vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken. Mocht u interesse hebben om ons te helpen, neem dan contact op met het secretariaat van Stichting Kennedymars Rijsbergen (kennedyrijsbergen@gmail.com).

Informatie

Meer informatie over de Rijsbergse Kennedymars en de overige wandeltochten én hoe in te schrijven, is te vinden op www.kennedymarsrijsbergen.nl.[l]