VV Achtmaal krijgt wederom een les in effectiviteit en nul punten

ACHTMAAL - Achtmaal 1-NSV 1. De bespreking was duidelijk. Nispen leunt op zijn verdediging en zoekt de snelle mensen voorin. Het liefst zo snel mogelijk en soms door het overslaan van het eigen middenveld. Een oplettende lezer herkend deze eerste twee zinnen van het verslag van de uitwedstrijd wellicht. Hoewel deze keer uitgesproken door interim-trainer Richard van Hooydonk bij afwezigheid van John, waren we weer gewaarschuwd. Ze schakelen meteen na het veroveren van de bal en hoewel de achternaam Kuijer van een van de spitsen anders doet vermoeden gaat dat toch redelijk rap. Rennen was wellicht een toepasselijkere achternaam geweest.

Met deze voorkennis trekt Achtmaal meteen ten aanval wat al snel leidt tot de eerste corner en hoewel voornoemde spits afgelopen zondag afwezig was, resulteerde dat ook meteen in een Nispense counter, die werd afgevlagd voor buitenspel. Achtmaal blijft daarna breien en creëert ook wat kleine kansen, maar kan niet tot scoren komen. Na 7 minuten is het voor NSV wel raak. De eerste echte aanval wordt meteen gepromoveerd tot een doelpunt. Achtmaal moet ondanks de aardige start in de achtervolging.

Achtmaal blijft op zoek naar de aansluiting, maar moet flink geduld opbrengen omdat het vizier niet scherp staat en daarnaast blijft NSV loeren op de snelle counter. Eigenlijk is dat een beetje spelbeeld voor het volgende half uur. Na dat half uur wordt er dan wel gescoord. Een uit trap van Roy beland bij Stijn welke Alex kan binnenwerken na een goede pass van Stijn. NSV wordt volgens beproefd concept, nog een paar keer gevaarlijk, nota bene bijna elke keer, na een Achtmaalse corner, maar de 1-1 blijft op het scorebord staan tot de rust.

Na de thee komt Achtmaal goed uit de volle kleedkamer, want hoewel we, naast de trainer, een aantal basiskrachten moeten missen deze zondag, speelt het elftal, aangevuld met spelers uit het tweede, zeker niet onverdienstelijk. Op een gegeven moment leidt het bijna tot Braziliaanse taferelen als Nick en Alex de bal tot een paar keer toe met de hak overkaatsen. Helaas net zolang tot een van de twee in buitenspelpositie terecht komt en deze mooie aanval een voortijdig einde kent. Maar net als in de eerste helft valt de bal ondanks het overwicht niet in de goal van NSV. Een verre uittrap komt, na een misverstand, voor de voeten van de NSV spits welke wel raad weet met dit buitenkansje. Wederom in de achtervolging dus.

Nispen zoekt ook wat meer de aanval en een fraaie kopbal wordt nog fraaier gered door Roy. Helaas ten koste van een corner. Want hoewel deze in eerste instantie wordt afgeslagen, wordt hij net buiten de zestien in een keer op de pantoffel genomen. Recht in de haak. Echt zo’n schot waarvan je de bal normaal gesproken bijna in Nieuwmoer moet gaan zoeken vliegt nu met 1 streep in de kruising. 1-3, met nog een dikke 20 minuten te spelen. Nog harder gaan we op zoek naar de aansluiting, want er is, in tegenstelling tot de uitwedstrijd in Nispen, nog steeds het gevoel dat er (belangrijke) punten kunnen worden gehaald. Een counter van NSV, na een corner van Achtmaal valt binnen maar wordt afgekeurd wegens buitenspel. Ook aan de Andere kant rolt de bal in het netje maar hier werd Stijn eerst nog net afgevlagd. Nog altijd 1-3 dus.

Nick wordt dan gewisseld voor Axel en niet veel later maakt Niek van Ooijen plaats voor Reinout. Ondertussen is Achtmaal een keer goed weg gekomen met een schot van NSV op de onderkant van de lat. Het spel gaat flink op en neer en Achtmaal krijgt flink haast. Een hoop buitenspel situaties, corners en counters leiden tot niets. Als Stijn dan een minuut of 3 voor het einde van de officiële speeltijd de bal met een vrije trap via het hoofd van een NSV speler wel binnen schiet wordt het nog even spannend. Zelfs Roy trekt mee naar voren bij corners. Maar de derde voor Achtmaal wil er niet in. Hoewel we alles proberen en Nispen zich beperkt tot lange, hoge ballen in alle richtingen behalve het eigen doel tikken de secondes weg.

Als Lars dan, na een counter op een Achtmaalse corner, waar heb ik dat meer gehoord, moet ingrijpen krijgt hij zijn 2e geel en kan vertrekken. Ook Jelle moet na een opmerking ‘achter de buis’ plaatsnemen. Een volgende bal wordt dan weliswaar door NSV binnen gewerkt na, juist u leest het goed een counter na een corner, maar omdat Roy nog niet terug was en er dus 1 speler te weinig stond werd deze nog afgekeurd. 2 minuten later helaas niet en zo komt de eindstand van 2-4 op het scorebord. Jammer, maar helaas. Wederom een les in effectiviteit en 0 punten. Gelukkig hebben de meeste concurrenten ook verloren, maar de komende week wordt elk puntje nog belangrijk voor het behoud voor de 4e klasse.

Uitslagen zondag 28 april

Achtmaal 1-NSV 1 2-4

Achtmaal 3-DEVO 3 0-2

Achtmaal 4-UVV'40 7 3-0

TSC VR1-Achtmaal VR1 9-6

Programma zaterdag 4 mei

NOAD'67 MO11-1-MO11-1 aw.07.45u

Hansweertse Boys JO14-1-JO14-1 aw.08.30u

JO8-1-Noordhoek JO8-1G aw.09.00u

NSV JO7-1-JO7-1 aw.08.30u

JO7-2-DOSKO JO7-1G aw.09.00u

JO12-1-HSC'28 JO12-1 aw.10.15u

Baronie JO10-4-JO10-1 aw.10.30u

Moerse Boys MO17-1-MO17-1 aw.11.45u

MO13-1-WDS'19 MO13-1 aw.12.00u

JO17-1-Wernhout JO17-1 aw.13.30u

Programma zondag 5 mei

Grenswachters 1-Achtmaal 1 aw.12.30u

Achtmaal 3-RSV 4 aw.10.00u

Achtmaal 4-Internos 5 aw.09.00u[l]