Paaseierenverschieting Gilde Sint Willibrordus groot succes

KLEIN ZUNDERT - Het is alweer even geleden, maar de 50e paaseierenverschieting in Klein Zundert was een groot succes voor zowel het gilde als alle deelnemende schutters.

In totaal hebben 167 schutters zo’n 700 series geschoten op de schietbaan achter café Schuttershof wat er voor zorgde dat in de week voor pasen meer dan 4300 eieren zijn rondgebracht in Zundert en omgeving omdat ook de Belgische schutters goed vertegenwoordigd waren. Zeker in ereklasse was het aantal volle kaarten opvallend hoog te noemen; drie schutters wisten zelf meermaals een volle kaart te behalen.

Omdat dit jaar de paaseierenverschieting voor de 50e keer is verschoten waren voor alle kinderen van Klein-Zundert paaseieren verstopt; deze wedstrijd was zo’n succes dat we nu al kunnen zeggen dat er volgend jaar een vervolg gaat komen.

Daarnaast waren een paar extra prijzen te verdienen tijdens de verschieting zelf waarbij zeker de appel-en-een-ei trofee benoemd moet worden. De minst goede schutters in elke klasse werden verrast met deze mooie bokaal waarbij onze timmerman de rauwe eieren stevig had vastgelijmd en de appels met een dikke zelftapper had vastgeschroefd; bij overhandiging is meteen verteld dat deze prijs een korte houdbaarheidsdatum had, in tegenstelling tot de verschieting zelf. Op naar de 100 jaar, te beginnen volgend jaar vlak voor Pasen. [l]