Koning Rene Vriends.
Koning Rene Vriends. Foto:

Rene Vriends koning KBV Ons Genoegen 2019

ZUNDERT - Op paaszaterdag vindt volgens de traditie ieder jaar bij kruisboogvereniging Ons Genoegen het koning schieten plaats. Dit jaar was dat op zaterdag 21 april. Er waren dit jaar 19 schutters present om mee te schieten en om een poging te doen deze mooie titel te veroveren.

Om 13.45 uur werd er gestart met de eerste van de drie ronden. In deze eerste ronde wordt 15 keer geschoten, tevens telt deze serie ook mee voor de rottencompetitie. Op het einde van de 1e ronde waren nog 7 schutters in de race voor de titel.

Rene Vriends en Carlo Vissenberg ging samen aan kop met 144 punten, daarachter volgende Cees Goossens met 142 punten, Jac Dekkers en Martien Vriends met 141 punten en kort daarachter kwamen Christ Hereijgers en Stan van Eekelen met 140 punten.

Na een korte pauze kon er gestart worden met de 2e ronde. Hieraan deden ditmaal de beste 12 schutters uit de 1e ronde mee.

De punten van de top zeven waren als volgt: Jac Dekkers schoot 97 punten, Carlo Vissenberg en Christ Hereijgers schoten 95 punten, Martien Vriends en Stan van Eekelen schoten 94 punten, Cees Goossens en Rene Vriends schoten 93 punten.

Leo van de Broek was de 2e ronde ook in een goede vorm en schoot 96 punten, echter voor het algemeen klassement deed hij niet meer mee.

Laatste ronde

Naar de laatste ronde gingen dan ook de volgende schutters. De top 6 was op dat moment Carlo Vissenberg met 239 punten, Jac Dekkers met 238 punten, Rene Vriends met 237 punten en Christ Hereijgers, Cees Goossens en Martien Vriends met 235 punten. Dus tussen de nummer 1 en 6 van deze laatste ronde zat slechts 4 punten verschil. Het kon en zou dus weer heel spannend worden.

Deze laatste ronde is namelijk een ronde waarop men op commando moet schieten en dit brengt altijd extra spanning en druk met zich mee. Er is al menig keer bij eerdere wedstrijden een voorsprong van enkele punten hierdoor verloren gegaan.

Rene Vriends en Cees Goossens schoten 94 punten, Christ Hereijgers schoot 93 punten, Jac Dekkers schoot 92 punten, Carlo Vissenberg 91 punten en Martien Vriends 90 punten.

Daarmee werd het klassement voor de 3e maal deze middag totaal door elkaar geschud en kwam de beste van de middag en de Koning van 2019 naar voren.

En dat was Rene Vriends. Na vele jaren steeds in de top 3 geëindigd te zijn veroverde hij eindelijk deze titel.

Einduitslag

1e plaats Rene Vriends 331 punten (Koning 2019); 2e plaats gedeeld Carlo Vissenberg en Jac Dekkers 330 punten; 3e plaats Cees Goossens 329 punten.

Na de wedstrijd werd er nog een klein feestje gebouwd door en met onze nieuwe koning bij Café Neefs waar we te gast zijn bij Kruisboogvereniging De gezellige Vrienden.[l]