Regen houdt Trappistentrappers thuis

WERNHOUT - Een fantastisch Paasweekend werd meteen gevolgd door een compleet verregend Koningsdag weekend, het leven van de wielrenner kent nogal wat ups en downs. Ook de zondagse ritten kenden vele ups en downs maar dat heb je nu eenmaal met viaducten.

Niet alle groepen reden overigens een viaductenroute, de A groep bijvoorbeeld reed een 110 km lange rit naar Hilvarenbeek. Een klein ketting probleempje bij aanvang maar verder niets te melden. In die richting bleek het zelfs niet eens te regenen, de 15 renners hadden wel genoeg aan de straffe tegenwind op de terugweg.
De B groep zocht de viaducten op, 20 stuks maar liefst op hun 100 km lange rit langs en over de E19 en de A58. Van de 14 renners hebben er twee de groep voortijdig verlaten, nat en moegestreden.
De C groep trok een onnavolgbaar spoor door het grensgebied. Een mooie en terdege voorbereide rit over industrieterrein Hazeldonk, een stuk over een fietspaadje en vele kleine binnendoor weggetjes van viaduct naar viaduct en weer terug. Ook hier was de regen en daarmee gepaard gaande kou de grote spelbreker. Enkelen hielden het onderweg al voor gezien en het restant van de 19 renners stond na 70 km en 16 viaducten alweer terug in Wernhout, verkleumd, zeiknat maar toch nog best goed gefietst.
De D groep telde 8 man bij vertrek voor hun viaductenrit, hier eigenlijk hetzelfde verhaal. Een mooie rit maar onder zulke slechte omstandigheden was na acht viaducten de lol er wel af en reden ze huiswaarts met uiteindelijk toch nog 70 km op de teller.
Als laatste vertrok de E groep met 6 man voor een gewone rit alhoewel er ook twee viaducten inzaten. Bij het ontbreken van een wegkapitein en een rituitzetter was Richard Peters de gelukkige, hij kreeg beide onbezoldigde functies toegekend en maakte er een 52 km lange rit van. Helaas deed ook hier de regen een deelnemer besluiten om er halverwege een punt achter te zetten. Na 40 km een korte sjiekieta-pauze waardoor de laatste kilometers bijna als vanzelf gingen en ze ondanks de nattigheid voldaan weer thuis kwamen.

Koningsdag
Een van de natste Koningsdagen ooit en wat het fietsen betreft een dag om gauw te vergeten. Van de vijf geplande groepsritten vertrok slechts één groepje van 12 renners die dan maar de Winterronde reden.

Luik-Bastenaken-Luik
Misschien wel de zwaarste klassieker van allemaal. Een zestal Trappistentrappers hebben in de toerversie hiervan hun beste beentje voorgezet. Het was koud, het was nat, het was zwaar en het was 150 km maar aan opgeven hebben ze nooit gedacht. Integendeel, ze hebben daar een hele knappe prestatie geleverd en een dikke kudo verdiend, eigenlijk wel twee!

Mededelingen
Waar je ook nog een pluim kunt verdienen is bij de Classico Boretti op zaterdag 11 mei. Wil je meerijden in de Trappistentrappers groep neem dan contact op met Robbert Mathijssen.
De clubkleding bestel ronde loopt tot en met zondag 5 mei dus wees er snel bij.
Markeer ook alvast zaterdag 18 mei want dan gaan we een rondje fietsen in Limburg.

Programma
Zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, staat de Kiltunnel op het programma voor alle groepen behalve de E groep. De A, de B, de C en de D groep vertrekken om 8.00 uur bij café van T in Wernhout. De E groep vertrekt om 9.00 uur voor een gewone rit. [l]