Repetitie van 'Evenwicht' & 'Verstoord'.
Repetitie van 'Evenwicht' & 'Verstoord'. Foto:

BuitenSpel theater speelt 'Evenwicht' & 'Verstoord'

ZUNDERT - De jonge, Zundertse toneelvereniging ‘BuitenSpel theater’ speelt sinds 2015 elk oneven jaar een voorstelling. Ook dit jaar zijn de spelers weer hard aan het werk om een productie op de planken te zetten. Dit jaar verloopt echter iets anders dan voorheen. De vereniging speelt namelijk twee korte voorstellingen op één avond.

Vanaf oktober wordt er door de spelers druk gerepeteerd zodat zij in mei klaar zijn voor de voorstellingen. De eerste drie maanden van de repetitieperiode stonden in het teken van theaterworkshops. Hierin leerden de spelers zich verder te ontwikkelen in hun spel. Na de workshops is de groep in twee spelersgroepen opgedeeld. Iedere groep staat onder leiding van een andere regisseur. Dit jaar is er voor gekozen voor twee jonge studenten van de Academie voor Theater in te zetten als regisseur. Bij BuitenSpel theater krijgen zij de kans om zich verder te ontwikkelen op het gebied van regie. De dames hebben ieder een eigen visie op toneel. Dit leidt tot de ontwikkeling van twee totaal verschillende stukken.

Voorstellingen
BuitenSpel theater speelt in mei twee korte voorstellingen 'Evenwicht' & 'Verstoord'. In Evenwicht wordt de bezoeker meegenomen in de zoektocht naar de balans in de wereld. We leven in een wereld van ‘moeten’, ‘willen’, ‘zullen’ en ‘kunnen’. In een wereld waar continu sprake is van druk, burn-outs en oververmoeidheid. Kunnen de spelers komen tot een compromis? In Verstoord wordt de link gelegd tussen een eeuwenoud, onherkenbaar verhaal en de huidige maatschappij. Er wordt kritisch gekeken naar de manier waarop onze huidige democratie zich heeft gevestigd en de machtsverhoudingen in de wereld van nu. Hebben we daadwerkelijk van de tijd geleerd?

Praktische informatie
BuitenSpel theater speelt de voorstellingen 'Evenwicht' & 'Verstoord' op 10, 11, 17 en 18 mei. De verzamelplaats is bij Café de Valk in Wernhout (Wernhoutseweg 135). Om 20.30 uur wordt het publiek hier verwacht. Men wordt dan gezamenlijk naar de speellocatie begeleid. Meer informatie en kaartverkoop via www.buitenspeltheater.nl. Blijf op de hoogte via de Facebook- en Instagrampagina of schrijf je in voor de nieuwsbrief. [l]