Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

(CHAPEAU) Informatiekratjes moeten toeristen in gemeente Zundert extra verleiden

(KOP) 'Zundert heeft zo'n mooie ziel'

ZUNDERT - Hoe kun je toeristen verleiden om langer in de gemeente Zundert te blijven of er nog eens terug te komen? Sinds donderdag is daartoe een extra instrument bij gekomen. Met de introductie van zogeheten informatiekratjes wordt al het moois dat de gemeente Zundert op toeristisch vlak te bieden heeft nog eens extra benadrukt.

DOOR ADDO SPRANGERS

Wethouder Johan de Beer (portefeuillehouder Recreatie en Toerisme) overhandigde donderdag, als startseizoen voor het toeristisch seizoen, het eerste informatiekratje van VVV Zundert aan het Vogel Revalidatie Centrum (VRC) Zundert. Het Vogelrevalidatiecentrum is één van de nieuwe toeristische informatiepunten in de gemeente Zundert, waar nu dus informatie is te vinden en te verkrijgen over de vier toeristische pijlers Van Gogh, Corso Zundert, Historisch Groen en Zundert Trappist.

Parels

"Deze pijlers geven echt invulling aan waar Zundert voor staat en wat zij toeristen te bieden heeft", aldus wethouder Johan de Beer. "Als 'ambassadeur' maak ik graag reclame voor Zundert. Als ik het dan heb over Zundert Trappist of over Van Gogh, krijg ik vaak te horen: 'Zundert heeft zó'n mooie ziel'. Er wordt wel eens gezegd dat Zundert zich zelf wel verkoopt, maar we moeten ons best blijven doen om te laten zien wat voor prachtige parels wij hier hebben." Daarnaast timmert de gemeente Zundert hard aan de weg met initiatieven die het toerisme eveneens een 'boost' kunnen geven, zo maakt hij duidelijk. "Neem nu het recentelijk geopende fietspad Van Nassau tot Van Gogh. Het fietspad loopt van Breda tot Zundert, langs de oever van de beek Aa of Weerijs, en is de perfecte verbinding tussen stad en platteland. Met extra investeringsgelden kunnen we nog veel meer mooie initiatieven realiseren. Daar maak ik mij als wethouder sterk voor."

Aanvulling

Volgens Eva Geene, namens VVV Zundert nauw betrokken bij de activiteiten die Stichting Platform Recreatie en Toerisme (PRET) onderneemt om 'toeristisch' Zundert op de kaart te zetten, vormen de informatiekratjes een belangrijke aanvulling op hedendaagse informatiekanalen als de onlangs gelanceerde Zundert City App met bijbehorende webpagina www.zininzundert.nl. "Ja, papier is nog steeds van deze tijd", zegt ze. "We verwachten ook op deze manier nog toeristen te kunnen bereiken."

Informatiepunten

De kratjes met allerlei informatie over activiteiten en evenementen zijn te vinden bij de verschillende informatiepunten. De informatiepunten worden hiermee als het ware extra ambassadeurs voor de toeristische en recreatieve sector in de gemeente Zundert. Het doel is samen de toeristen te informeren over wat er nog meer te zien en te beleven is en hen zo te verleiden langer te blijven of nog eens terug te komen. De andere toeristische informatiepunten zijn: camping De Ossewei, café In den Anker, herberg 't Pannehûske, het Aardbeienterras, golfpark De Turfvaert en De Menmoerhoeve. "En daar mogen er wat mij betreft nog best wat meer bijkomen", besluit Eva Geene.[l]