Szeeza opening van de strand traning. FOTO WENDY JANSEN
Szeeza opening van de strand traning. FOTO WENDY JANSEN Wendy Jansen

Karate strandtraining voor Okinawa

ZUNDERT - Zondag 28 april hield karate & kickboxing school Okinawa Kyokushin een strand training aan de Galderse Meren o.l.v. sensei Tom Jansen.

Hoewel je bij een strandtraining aan zonnig weer denkt, was het hier toch flink pech hebben met een kille 11 graden en van begin tot het einde regen hadden de Karateka’s bepaald geen strandweer. Al vlug waren de karate pakken flink doorweekt, toch werd er 2,5 uur door gesport.
Met een kleine, maar gemotiveerde groep van 16 leerlingen werd er gestart met een duurloopje, vervolgens was er aandacht voor een specifieke zelfvedediging-kumite, de 5é Kyokushinkai-kumite. Geen gemakkelijke voor beginnende leerlingen maar wel een zeer mooie en doeltreffende zelfverdediging oefening. Daarna werd het zogenaamde kata beoefend in 2 groepen. De junioren oefenden de 3é Taikyoko-kata en de senioren behandelde een kata voor 1e dan, de Geksai-sho-kata. Vervolgens ging de kumite (gevecht) les verder aan en in het water. Zoals gezegd waren de karate pakken reeds doorweekt, de karateka’s hadden zodoende geen enkele vrees om oefeningen af te sluiten in het frisse water. Met groot enthousiasme en veel lol ging alle Okinawa's het water in. Hiermee kwam een einde aan deze natte, maar erg leuke Kyokushin strandtraining. Info: www.jansenkarate.com [l]