VVR wint van HVV'24

RIJSBERGEN - Op zondag 5 mei stond de uitwedstrijd tegen HVV’24 uit Hulst op het programma.

Na een van beide ploegen aftastend begin is het VVR dat het initiatief pakt en in de 11e minuut op een 0-1 voorsprong komt. Een voorzet van Jolan valt bij de tweede paal achter de verdediging van HVV. Yoran weet de bal te controleren en legt laag voor op Tobias, die de bal bij de eerste paal binnen tikt.

Na 13 minuten pakt de keeper van HVV een terugspeelbal op en krijgt VVR een vrije trap op 10 meter van het doel. Stef legt de bal af op Robert, maar zijn schot gaat over.

In de 18e minuut slalomt Yoran door de HVV-verdediging, maar wacht net te lang met schieten zodat de bal uitverdedigd kan worden. 2 minuten later een vrije trap voor VVR op 25 meter van het doel. Maarten schiet de bal strak op het doel, maar de keeper weet zijn schot tot corner te verwerken.

In de 22e minuut een vrije trap voor VVR aan de zijkant van het veld. Deze wordt ingedraaid bij de eerste paal en uitverdedigd door HVV. De bal valt daarna voor de voeten van Robert die vanaf 16 meter in kan schieten, maar de keeper brengt redding.

In de 25 minuut ontwijkt Jolan de buitenspelval en kan de 16-meter in gaan. De keeper van HVV weet zijn schot in de korte hoek te stoppen.

Na 29 minuten een vrije trap voor VVR op 30 meter van het doel. Maarten legt de bal prima achter de verdediging van HVV op Tobias, die hard in kan koppen. De keeper stopt zijn inzet, maar Robert kan de afvallende bal binnen schieten, 0-2.

Enkele minuten later legt Maarten een bal achter de verdediging op Yoran. Yoran controleert de bal en kan op doel schieten. De keeper weet zijn inzet te stoppen en hierna werkt een verdediger de bal tot corner voordat Tobias gevaarlijk kan worden.

VVR is voor de rust nog een aantal maal zeer dreigend maar er wordt niet meer gescoord.

Na 52 minuten een opening van Fernando op Yoran. Deze legt de bal bij de tweede paal op Tobias die direct terug legt op Robert. Zijn schot gaat over het doel van HVV.

In de 54e minuut eindigt een aanval van HVV over de rechterflank tot in de 16-meter van VVR met een schot naast het doel in de korte hoek.

In de 62e minuut ontvangt Yoran de bal op de middenlijn en legt de bal achter de verdediging op Jolan. Jolan lobt de bal over de voor zijn doel staande keeper, maar de bal gaat naast. 5 minuten later een aanval van VVR via Robert, Tobias en Maarten in de 16-meter van HVV. De bal wordt afgelegd op de vrijstaande Jolan, maar de keeper weet de bal ternauwernood weg te glijden voordat deze in kan schieten.

Na 76 minuten valt een uitverdedigde corner voor de voeten van een middenvelder van HVV op 25 meter van het VVR-doel. Deze weet zich vrij te kappen en ziet zijn schot via Bram in het doel gaan, 1-2.

HVV probeert in de slotfase met lange ballen nog wat te forceren, maar het is VVR dat nog de beste kans krijgt. In de 82e minuut wordt Jolan in de omschakeling goed de diepte in gestuurd. Hij legt de bal laag voor op Yoran, die vanaf 5 meter de bal voorlangs het doel schiet.

De wedstrijd eindigt zo in een zeer verdiende 1-2 overwinning voor VVR.