Spannende weken wachten nog voor VV Achtmaal

ACHTMAAL - Afgelopen zondag stond voor ons de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Grenswachters uit Putte op het programma. De vorige keer dat deze wedstrijd was ingepland zijn we er wel naar toe gereden, maar vond de scheidsrechter het onverantwoord om te spelen. Van voorbij waaiende doelen, afgebroken takken en omgevallen bomen hadden we nu minder last en op deze frisse, maar droge zondag was het tijd voor een tweede poging.

In deze fase van de competitie en gezien de stand op de ranglijst voor beide ploegen waren voor beiden teams de punten o zo belangrijk. Achtmaal wist wat het te doen stond en kwam ook meteen aardig uit de startblokken en kreeg dan ook meteen een corner te nemen. Deze kwam in tweede instantie bij Michael, maar die kon vervolgens niet lekker uithalen. Na deze felle start ging het spel wat op en neer, zonder echt uitgespeelde kansen. Grenswachter kwam er wel een keer goed uit, maar dat schot ging op de paal.

Na een kleine 20 minuten is het dan wel raak voor Grenswachters. Een vrije trap op de hoek van de 16 meter wordt binnen gegleden door de spits van de thuisploeg. Achtmaal probeert zich hierdoor niet uit het veld te laten slaan en probeert te blijven voetballen. Zonder overigens tot echt uitgespeelde mogelijkheden te komen. Misschien kan een vrije trap dan ook voor Achtmaal een mogelijkheid opleveren? 20 meter iets rechts voor het doel. Alex schiet deze laag in de hoek maar de keeper kan de bal tegenhouden. De rebound is voor de ingelopen Erik, maar ook deze inzet weet hij helaas te stoppen. Een paar minuten daarna wordt Achtmaal nog gevaarlijk bij een corner. Niek kan achterwaarts inkoppen, maar de Putse man bij de 2e paal kan op de lijn redding brengen helaas.

Achtmaal probeert de druk erop te houden. Jacky is er knap doorheen, maar vervolgens wordt Niek van Ooijen wegens buitenspel teruggefloten. Dit zal zo ongeveer het laatste wapenfeit zijn voor de thee. Er is nog niets verloren, maar de tweede helft zal er wel minimaal één doelpunt moeten vallen om in ieder geval een puntje mee terug naar huis te kunnen nemen.

Vandaar ook dat Achtmaal blijft proberen, maar moet waken voor de tweede van Grenswachters, want daar blijven ze ook naar op zoek. Mark moet, om deze te voorkomen, de bal ook een keer van de Achtmaalse doellijn halen. We blijven dus nog even in ‘de race’. Als Niek van Ooijen inmiddels het veld heeft verlaten voor Axel de Bakker, kan Mark nog gevaarlijk worden bij een Achtmaalse corner. Zijn inzet gaat echter net naast. De strijd is fysiek en hier en daar beginnen Achtmaal spelers al wat kreupel te lopen. Het zoeken naar de aansluitingstreffer heeft veel kracht gekost en als de spits van Grenswachter zijn 2e weet te maken is dat eigenlijk de spreekwoordelijk nekslag. Het wil niet lukken. Grenswachters krijgt die laatste minuten vleugels en Achtmaal speelt gekortwiekt. Ook twee verse krachten kunnen aan Achtmaalse zijde niet meer het verschil maken helaas. 2-0 is ook de eindstand. Met nog drie wedstrijden te gaan staan er zes ploegen onderaan met maar vier punten verschil. Dat wordt nog erg spannend die laatste weken. Hopelijk herstellen de pijntjes goed en kunnen we deze wedstrijd achter ons laten om zo op zoek te gaan naar de broodnodige punten voor handhaving. Alle support is daarbij van harte welkom!