Lobke de Rooij, Sanne Weevers en Indra van Dijck.
Lobke de Rooij, Sanne Weevers en Indra van Dijck. Olympia Wernhout

Indra en Lobke van Olympia Wernhout winnen clinic van Sanne Weevers

WERNHOUT - Op woensdag 24 april gaf Sanne Wevers in de turnhal van KNGU in Beekbergen een turnclinic voor de 18 winnende tweetallen van de win-een-clinic-wedstrijd van de Grote Clubactie. Vanuit het hele land kwamen de kinderen bijeen om les te krijgen van de Olympisch Kampioene.


Uit die 18 winnende tweetallen zaten ook Lobke de Rooij en Indra van Dijck van Olympia Wernhout. Deze twee meiden hadden aan het begin van het seizoen meer dan 50 loten verkocht van de Grote Club Actie. Doordat ze samen meer dan 50 loten hebben verkocht hadden maakte ze kans op een clinic van Nederlands beste turnster op dit moment, Sanne Weevers. In januari kwam het bericht dat Sanne en Lobke deze clinic gewonnen hadden en op woensdag 24 april was dan uiteindelijk de grote dag, de clinic en ontmoeting met Sanne Weevers.

Het was geweldig
De eerste kinderen die binnen kwamen waren erg nerveus. Ze hadden al dagen uitgekeken naar deze dag en vonden het heel spannend om hun idool te ontmoeten. Eenmaal op de vloer waren de zenuwen snel weg. Vol enthousiasme begonnen de kinderen aan de oefeningen. Na een warming-up werden de kinderen in 2 groepen verdeeld. De eerste groep oefenden met Sanne op de balk en de rest mocht met assistent Dennis op de apparaten en op de vloer werken aan hun routines. Na een half uur werd er gewisseld. Terwijl het op de vloer de flikflakken en salto’s voorbij kwamen, stonden de ouders er geconcentreerd naast. Ze waren heel blij dat hun kinderen deze wedstrijd hadden gewonnen. "Dit is echt een droom die uitkomt voor de kinderen. Mijn dochter vertelt al weken aan iedereen dat ze vandaag les krijgt van Sanne Wevers". Aldus een trotse moeder. Een vader die daarnaast staat beaamt dat. "Zo’n clinic maken ze maar één keer mee. Dan vind ik het natuurlijk geen probleem om ze hiernaartoe te rijden".

Op de foto met Sanne Weevers
Na de clinic was er nog uitgebreid de tijd om op de foto te gaan met Sanne. Naast de groepsfoto wilde iedereen op de foto met haar. Nog een handtekening op een t-shirt of een turnpakje en de clinic was dan echt klaar. De kinderen kregen nog iets te drinken en een zakje chips mee en gingen daarna allemaal naar huis. Nog helemaal vol over de training liepen ze de zaal uit. Het was een geweldige middag voor Lobke en Indra.[l]