Team Trappertjes bij toertocht Ride for Life.
Team Trappertjes bij toertocht Ride for Life. Joris Jorissen

Nat en koud bij Trappistentrappers Kiltunnelrit

WERNHOUT - Bevrijdingsdag zal niet de boeken ingaan als een topdag wat het fietsen betreft, opnieuw werden we geteisterd door kou, regen en zelfs wat hagel. De stevige noordenwind kwam daarentegen wel goed van pas op de terugweg van onze jaarlijkse Kiltunnelrit.

Bij vertrek was het al regenachtig en gingen de regenjasjes aan. Na verloop van tijd klaarde het op, kwam de zon erdoor en was je blij om je jasje weer uit te kunnen doen. Het mocht niet zo zijn, toch weer regelmatig wat gemiezer en tegen het einde opnieuw regen en vooral ook koud, een dag voor doorzetters.
Daarvan reden er 14 in de A groep voor een 155 km lange Kiltunnelrit. Het tempo was zeer behoorlijk maar je moest ook wel hard fietsen om enigszins warm te blijven. Rituitzetter Emiel van der Meulen had hem op dinsdag al ‘even’ verkend, de rit verliep dan ook zonder verrassingen.
De 7 mannen van de B groep sloten aan bij de C groep en dat bracht het totaal op 21. Jammer voor d’n Bob die een mooie rit had voorbereid maar die houdt de B groep nog tegoed. In tegenstelling tot de andere groepen vertrok deze combigroep over de Moerdijkbrug, dan de Kiltunnel en over de Haringvlietbrug weer terug. Een prima verlopen rit van 125 km met een stevig tempo waar de mannen van de B wel hun steentje aan bijdroegen met het nodige kopwerk en zo nu en dan een tweede waaier. Beide chauffeurs hadden een makkie, rituitzetter Jack Hendrickx had woensdag z’n verkenning goed gedaan.
Eén man van de C sloot bij de D groep aan zodat ze met een even aantal van start konden gaan. Vijf dames en vijf heren reden een Kiltunnelrit van 129 km. Een paar extra kilometers omdat ze soms harder reden dan de navigatie van de rituitzetter kon volgen.
Sebastiaan, de enige aanwezige van de E groep, had geluk dat een aantal leden de vroege start van de Kiltunnel gemist had. Daardoor stond er om negen uur toch nog een groepje van zeven clubleden die een bijna-Kiltunnelrit van 77 km reden, tot Moerdijk en terug. Een waarnemend wegkapitein meldde één lekke band, een mooi tempo en een korte pauze in ‘Sevenhillscorner’, waaruit duidelijk blijkt dat Trappistentrappers ook nog een aardig woordje over de grens spreken.

Toertocht
Minstens vijftien van onze leden reden zondag de toertocht ten behoeve van team Ride for Life dat gaat meedoen aan Alpe d’Huzes 2019. Een zestal reed hem zelfs twee keer, een mooie rit en voor hen die er aan toe waren een leuke afwisseling in het wegseizoen. Ook team de Trappertjes heeft hieraan deelgenomen en ervan genoten, op www.trappistentrappers.nl lees je meer over hun belevenissen.

Programma
Zaterdag 11 mei verzamelen de Boretti rijders om 6.15 uur bij van T, vertrek om 6.30 uur.
Zondag 12 mei een half uurtje eerder opstaan om moeders te overstelpen met bloemen, liefde en cadeaus om dan weer gewoon om 9.00 uur van start te kunnen gaan bij café van T in Wernhout.
Details over de Limburgrit van 18 mei ontvangen alle leden nog deze week per email.[l]