Scouting Rijsbergen bij Dodenherdenking. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT
Scouting Rijsbergen bij Dodenherdenking. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT Foto: Charles van Campenhout

Scouting Rijsbergen in het voorjaar

RIJSBERGEN - Als het goed is wordt het in het voorjaar weer beter weer, warmer, droger, weer om lekker buiten te zijn. En dat is wat de leden en leiding van Scouting Rijsbergen het liefste doen! Lekker naar buiten. In de winter zijn ze ook buiten te vinden, maar dan goed aangekleed, ze kunnen niet wachten om hun jassen uit te trekken en aan het voorjaar te beginnen. Nu hopen dat de temperaturen snel weer stijgen…

Misschien heeft u ze wel gezien afgelopen zaterdag naast de St. Bavokerk in Rijsbergen om 20.00u. Tijdens de dodenherdenking zijn er altijd leiding en leden aanwezig. Ze helpen met het leggen van de kransen en het hijsen van de vlaggen. Op deze manier staat ook Scouting Rijsbergen stil bij de oorlogsslachtoffers en dragen ze hun steentje bij.
Komende zaterdag kan het zijn dat er bij u aan de deur wordt aangebeld in Rijsbergen. Tussen 9.30u en 11.30u zullen de bevers, welpen, gidsen en verkenners samen met hun leiding het dorp in trekken voor de scoutingloterij. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement vanuit Scouting Nederland. Met deze loterij kunt u prachtige prijzen winnen en een deel van de opbrengst gaat naar Scouting Rijsbergen zelf. Voor de leden die het meeste verkopen, zijn er ook mooie prijzen te winnen!

Kampen
In het voorjaar vinden er ook bij verschillende groepen kampen plaats. Bovendien zijn er allerlei feestdagen waar aandacht aan wordt besteed zoals bijvoorbeeld het eieren zoeken met Pasen. De welpen en bevers mogen nog een keertje op regioactiviteit en zo komt ook het zomerkamp al steeds dichterbij… Heb jij je al opgegeven?
Ben je nou benieuwd naar wat er allemaal gebeurt bij Scouting Rijsbergen? Check dan eens onze social media accounts zoals facebook en instagram, maar kijk ook op onze site www.scoutingrijsbergen.nl of kom gezellig een keertje langs om mee te doen! Op zaterdagochtend draaien de leden van 4,5 jaar tot 15 jaar en de leden van 15 tot 18 draaien op vrijdagavond. Ben je nou al ouder en wil je toch lid worden? Dat kan! De plusscouts draaien 1x per maand op vrijdagavond en is 18+. Ook als je leiding wil worden of wil helpen binnen de groep, zijn er verschillende mogelijkheden, vraag ernaar! [l]