(CHAPEAU) Gemeente Zundert start werkzaamheden aan brug Maaldenbergstraat in Wernhout

(KOP) Brug aan Wildertsedijk in Zundert weer open

ZUNDERT - Aan de Wildertsedijk in Zundert is vrijdag de laatste hand gelegd aan de nieuwe betonnen brug over de Aa of Weerijs. Sinds zaterdagmiddag kan het verkeer weer van de sinds januari van dit jaar afgesloten verbinding gebruikmaken.

DOOR ADDO SPRANGERS

In die maand werd in opdracht van de Gemeente Zundert door aannemer Aquavia een begin gemaakt met de vervanging van de oude brug. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren werd het werkvak afgezet met hekken en werd het verkeer omgeleid via de Meirseweg, Beeklaan en Prinsenstraat. Voor fietsers en voetgangers werd een tijdelijke fietsbrug aangelegd. De bedrijven, het zwembad en de sportverenigingen zijn gedurende de werkzaamheden bereikbaar gebleven via een omleidingsroute. De oplevering van de brug komt keurig op tijd. Afgelopen maandag startte de aannemer met de vervanging van brug aan de Maalbergenstraat in Wernhout. Er is volgens de Gemeente Zundert bewust gekozen om beide bruggen na elkaar te vervangen, dit om hinder door omleidingen zoveel mogelijk te beperken.

Overleg

De werkzaamheden in Wernhout duren naar verwachting tot medio juli dit jaar. Verkeer wordt omgeleid via de Weduwestraat, Wildertsedijk, Industrieweg en Wernhoutseweg. "Dergelijke projecten brengen hinder met zich mee," weet wethouder Patrick Kok (portefeuillehouder Openbare Werken). "Maar", vervolgt hij, "de belangen uit de omgeving zijn onderzocht en meegenomen binnen dit project. Zo is er tijdens een bijeenkomst op de St. Jozefschool gesproken met ouders van kinderen die normaliter gebruikmaken van de brug om op school te komen. Hierbij is in goed overleg tot een oplossing gekomen waarbij de kinderen op een veilige manier op school kunnen komen gedurende de afsluiting."[l]