Giraffen aan de lunch.
Giraffen aan de lunch. Lia van Nispen

Geslaagd uitstapje voor de leden van St. Vakantie Voor Iedereen

RIJSBERGEN - Op woensdag 8 mei hadden onze leden een uitstapje naar de Beekse Bergen. Zoals gewoonlijk waren onze leden en hun begeleiders weer enthousiast en waren dan ook mooi op tijd aanwezig, zodat we konden vertrekken volgens planning. Op naar Hilvarenbeek!

Alwaar we begonnen met koffie en natuurlijk ook gebak. Na het sanitaire bezoek ging iedereen weer terug in de bus voor een rondrit met de bus door het park. Hierbij werden we begeleid door een ranger. Omdat we lekker hoog zaten in de bus hadden we een mooi overzicht en konden we genieten van de mooie natuur en de natuurlijke omgeving waarin de wilde dieren leven. Ranger Debby wist boeiend te vertellen over de gewoontes van de dieren. We mochten allerlei vragen stellen die Debby vlot wist te beantwoorden en door haar verhalen en het aanwijzen van bijzonderheden bleef het iedereen erg boeien.

Na de rondrit was het tijd voor de lunch en konden we kiezen of we de looptoer gingen doen door het park. Hierbij kom je op een andere route. Het park is mooi aangelegd, dus ook dat is genieten. Helaas was het op dat moment erg regenachtig, waardoor we besloten om nog een ronde met de bus te maken, waarbij chauffeur Kees zich ontpopte tot een ware ranger en zijn uitleg zorgde voor hilariteit. Aan het einde van de rondrit zijn we doorgereden naar hotel Princeville waar we in een apart zaaltje een 3-gangen menu kregen. Dit was erg lekker en hierna konden we dan ook voldaan naar huis.

We kunnen terugkijken op een dag die ondanks de regen toch erg gezellig is verlopen. We danken hiervoor alle brengers van het oud papier, alle vrijwilligers en alle sponsors, die dankzij hun bijdrage zorgden voor deze leuke dag.[l]