VVR pakt drie punten tegen Steenbergen

RIJSBERGEN - Op zondag 12 mei stond de uitwedstrijd tegen Steenbergen op het programma.

De beginfase van de wedstrijd is voor VVR dat een aantal maal dreigend is vanaf de flanken. In de 6e minuut komt VVR dan ook al op een 0-1 voorsprong. Gilberto ontwijkt de buitenspelval en kan opstomen richting keeper. Hij legt keurig breed op meegelopen Yoran, die de bal binnen kan schieten. In de 11e minuut wordt een corner voor VVR bij de tweede paal door Simon in de handen van de keeper gekopt. Na deze fase raakt VVR de grip op het middenveld kwijt en komt Steenbergen beter in de wedstrijd. In de 14e minuut een aanval van Steenbergen over de rechterflank. De voorzet wordt bij de tweede paal over geschoten. In de 16e minuut valt de gelijkmaker. Een corner voor Steenbergen valt in de 16-meter voor de voeten van een Steenbergen-speler, die van dichtbij hard raak schiet. Na 24 minuten belandt een afvallende bal na een corner voor Steenbergen op de rechterflank, waar door matig verdedigen van VVR-zijde een mee opgekomen verdediger van Steenbergen vrijgespeeld wordt. Deze schiet vanaf 20 meter de bal hard in het doel, 2-1. Na deze achterstand gaat VVR niet bij de pakken neer zitten en raakt weer beter in de wedstrijd. Na 32 minuten levert goed druk zetten van VVR op de verdediging van Steenbergen balbezit op voor Jolan. Hij kan hierna de in de 16-meter vrijstaande Gilberto inspelen die van dichtbij af kan werken, 2-2.

Gelijk na rust is de eerste mogelijkheid voor VVR. Na een aanval over de linkerflank wordt de voorzet van Jolan bij de tweede paal tot corner verwerkt voordat Robert gevaarlijk kan worden. Na 50 minuten levert slordig balverlies in de VVR-verdediging een kans op voor Steenbergen. Een vrijstaande middenvelder wordt in de 16-meter ingespeeld, maar heeft te veel tijd nodig waardoor Sjors de bal nog kan uitverdedigen. In de tegenaanval wordt Robert met een steekbal vrijgezet in de 16-meter van Steenbergen, maar krijgt de bal net niet genoeg onder controle. In de 59e minuut eindigt een goede actie van Gilberto door het centrum van de Steenbergen-verdediging met een schot in de handen van de keeper. Na 70 minuten komt VVR op een 2-3 voorsprong. Na een inworp kan Joris een voorzet geven, die door Jolan met een snoekduik binnen wordt gekopt. In de 73e minuut een crossbal van Sjors op Jolan. Zijn voorzet belandt via Joris bij Gilberto, maar de keeper van Steenbergen kan gemakkelijk redding brengen op zijn schot vanaf 16-meter. Twee minuten later valt dan toch de beslissing. Yoran speelt zich vrij op het middenveld en legt de bal uitstekend achter de Steenbergen-verdediging op Joris. Joris kapt zijn tegenstander uit en plaatst de bal hard in de verre hoek, 2-4. In het restant van de wedstrijd kan VVR de wedstrijd uitspelen en zo kunnen de 3 punten worden meegenomen naar Rijsbergen.