Een schilder aan het werkbij de 400 jarige Turfvaart. FOTO SANDRAGRAFIE
Een schilder aan het werkbij de 400 jarige Turfvaart. FOTO SANDRAGRAFIE Sandragrafie

Veel belangstelling voor schilders en tekenaars op Zundertse landgoederen

ZUNDERT - Veel belangstelling voor schilders en tekenaars van de Turfvaart op de Zundertse landgoederen.

Een wandeling op de Zundertse landgoederen afgelopen zaterdag 11 mei leverde een bijzonder beeld op. Op de prachtigste plekjes langs het water van de Turfvaart stonden overal schildersezels, meer dan 30 kunstenaars vereeuwigden de historische vaart op doek. Dit deden zij op uitnodiging van Stichting Cultuur Landgoederen Zundert die speciaal voor deze dag ook vijf wandelroutes had samengesteld langs de locaties waar de kunstenaars aan het werk waren. Veel wandelaars maakten onderweg een praatje met de schilders en tekenaars over de technieken die zij toepasten, maar ook in de historie van de 400 jarige Turfvaart waren zij geïnteresseerd.

Zunderts gezellig

De kunstenaars hadden over de belangstelling van het publiek niet te klagen. Het weer was schitterend en zeker in het zonnetje en uit de wind was het genieten voor wandelaar én kunstenaar. Of zoals deelnemend kunstenaar de Belgische Guido Torfs het verwoordde: “Ik heb alvast genoten van de sympathieke reacties van de buurtbewoners, de wandelaars en andere geïnteresseerden.” Ook hadden de wandelaars onderling veel contact met elkaar, het was ronduit Zunderts gezellig!

Exposities op 25 en 26 mei

Op 25 en 26 mei worden alle werken die gemaakt zijn op 11 mei tentoongesteld in expositieruimten bij horeca en infopunten in de directe omgeving van de Turfvaart. Ook dan is iedereen van harte welkom om het resultaat te komen bekijken. Cultuur Landgoederen heeft mooie fietsroutes samengesteld die je langs de expositielocaties en de Zundertse landgoederen leiden. Meer info vind je op www.cultuurlandgoederen.nl. Ook kun je via de site vanaf 21 mei de fietsroutes downloaden.[l]