Aan de start van de Classico Boretti.
Aan de start van de Classico Boretti. TT

Trappistentrappers verwend op Moederdag

WERNHOUT - We werden niet alleen verwend met een beduidend betere opkomst dan we de laatste tijd gewend waren, meer dan 90 clubleden verschenen aan de start, ook het weer was ons goed gezind en de zondagsritten verliepen naar wens.

De A groep had nog wel wat te stellen met de wind in het Zeeuwse. Met 15 man vertrokken zij voor een rondje Rilland van 104 km. Als gevolg van Moederdag en wat andere verplichtingen zwaaiden enkelen voortijdig af en kwamen zij met slechts 10 man weer terug bij van T, gelukkig wel met wind in de rug. Daniel, een debutant bij de A groep, oogstte volop lof, die zien ze vast nog terug.
De B groep telde 25 man bij hun rit ‘met Ruud door de polders’, 106 km lang met een behoorlijk gemiddelde. Geteisterd door een slepende blessure zocht een deelnemer de bus op, verder bleef het rustig voor de chauffeur.
Met dank aan Wil Aernouts, die zo stilaan de vaste rituitzetter van deze groep lijkt te worden, reed de C groep een hele aardige rit naar Willemstad. Een rit van 98 km, met wind op kop vertrokken en wind in de rug naar Wernhout terug. Met 25 man in één groep vroeg soms wat extra inspanning door het harmonica effect als je achteraan reed maar je kon wel lange tijd in de luwte rijden, en dat was ook niet verkeerd. Het oversteken en links afdraaien met zo een grote groep zou wel wat meer aandacht mogen hebben.
De D groep kwam niet thuis met spannende verhalen maar ze hebben wel heel goed gefietst. De groep van 20 reed een leuke rit van ca 95 km naar Hilvarenbeek. Zowat halverwege een kwartiertje pauze om op de volgbus te wachten maar verder geen problemen tegengekomen.
De E groep was 8 man sterk en hoefde dan ook geen beroep op de D groep te doen voor versterking. Met de noordenwind kozen zij voor de Terheijden route, weliswaar vijf kilometer langer dan gepland maar erg mooi om te rijden. Goed gefietst, geen materiële problemen gekend maar wel een dringend verzoek om warmer weer.

Boretti
Onze twaalf deelnemers, met een gastrijder, waren buitengemeen tevreden over hun deelname aan de 165 km lange Classico Boretti van afgelopen zaterdag. Een hele mooie rit, prima weer, prima verzorgd en zo mogelijk nog beter gefietst. Tevredenheid alom en zeker een aanrader bij de volgende editie.

KMC
Zaterdag 25 mei staat de 9e editie van de Koos Moerenhout Classic op het programma. Net als in voorgaande jaren is deze ‘gezelligste klassieker van Nederland’ een der favorieten van de Trappistentrappers. Neem contact op met Wil Kustermans of David Woestenberg als je mee wil doen, dan kan er gezamenlijk worden aangemeld. Verschillende afstanden zijn mogelijk, een Trappistentrappers groep is al aangemaakt.

Programma
Zaterdag 18 mei wordt de jaarlijkse Limburgrit gereden in drie snelheidsgroepen, de familie Aernouts zet de ritten uit. Om 6.00 uur stipt vertrek bij Van T, zorg daarom dat op tijd je fiets op de kar staat. De bedoeling is om 9.00 uur te vertrekken bij uitvalsbasis Camping de Bron in Valkenburg.
Zondag 19 mei gaan alle groepen om 9.00 uur van start voor een gewone zondagsrit. Zie het Trappistentrappers forum voor de afstanden en rituitzetters.[l]