30e Nationaal Jongerenkorenfestival Rijsbergen

RIJSBERGEN - In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni vindt het 30e Nationaal Jongerenkorenfestival plaats in Rijsbergen. Op beide dagen zal in de Sint Bavokerk gestreden worden om het Nationaal Kampioenschap voor jongerenkoren.

Rijsbergen zal op 1 en 2 juni weer volstromen met jongeren van 12 verschillende jongerenkoren. Deze koren gaan onderling strijden om de titel van Nationaal Kampioen. Het thema van dit jaar is 'Let’s Celebrate'. Deskundige juryleden zullen de koren zoals ieder jaar weer beoordelen, waarna ze de Nationaal Kampioen van 2019 bekend kunnen maken. De deelnemende koren zijn afkomstig uit het gehele land. Het evenement voor de jongeren vindt zowel op zaterdag als op zondag plaats in de Sint Bavokerk en het gemeenschapshuis De Koutershof.

Diverse activiteiten

Naast de spannende competitie zijn er ook nog andere gezamenlijke activiteiten gedurende het weekend. Op zaterdagmiddag staat er een spelevenement en een muziekquiz gepland voor alle deelnemers. Aansluitend hierop zullen alle deelnemers van de jongerenkoren en vrijwilligers gezamenlijk eten op het evenemententerrein. Dit jaar zal de band 'Boys' optreden tijdens de feestavond. Na de feestavond keren de jongeren terug naar de boerderijen in Rijsbergen waar zij blijven overnachten. Zondagochtend zal in gemeenschapshuis De Koutershof het gezamenlijk ontbijt plaatsvinden met aansluitend een eucharistieviering in de Sint Bavokerk.

Programma korenfestival

Op zaterdagochtend wordt om 11.00 uur in de St. Bavokerk de officiële opening gehouden. Na deze officiële opening start de competitie om 12.00 uur. De competitie voor de jongerenkoren eindigt deze dag om 16.00 uur. Op zondagochtend na het ontbijt in de Koutershof zijn de jongeren om 10.30 uur aanwezig bij de eucharistieviering in de kerk. De voorganger is pastoor Hans van Geel. De dienst wordt opgeluisterd door het koor Belcanto onder leiding van dirigent Piet Koeken. Piet Koeken is ook al 30 jaar de voorzitter van het bestuur van de Stichting Nationaal Jongerenkorenfestival Rijsbergen. Iedereen is welkom om de eucharistieviering bij te wonen. Na de eucharistieviering en de lunchpauze zullen om 13.00 uur twee kinderkoren een gastoptreden verzorgen en begint de competitie voor de jongerenkoren weer om 14.00 uur. Aansluitend op de competitie volgt op zondagmiddag rond 16.00 uur de slotmanifestatie met de uitreiking van diverse prijzen, zoals de beste compositie, de liturgieprijs, de publieksprijzen en natuurlijk de bekendmaking van de Nationaal Kampioen van 2019. De prijzen zullen uitgereikt worden door o.a. hulpbisschop Everard De Jong.

Iedereen die belangstelling heeft voor het festival is van harte welkom om te komen meegenieten tijdens de optredens in het weekend van 1 en 2 juni.

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.korenfestivalrijsbergen.nl. Wij zijn ook te vinden op Facebook![l]