Rij wachtenden bij minimuseum. FOTO RON SCHIJFS
Rij wachtenden bij minimuseum. FOTO RON SCHIJFS Ron Schijfs

Minimusea geopend tijdens Kunstroute

ZUNDERT - Tijdens de Kunstroute Zundert zijn de eerste twee minimusea geopend. Deze musea zijn tot stand gekomen dankzij de steun van de Gemeente Zundert en de stichting PRET.

De bedoeling van deze twee musea (de kleinste musea van Nederland) is om de toeschouwer naar het museum te trekken. Voor velen is de stap over de drempel van een museum of galerie een te grote stap. Daarom bedacht Galerie Op 11 een museum waarbij u niet naar binnen hoeft. Deze musea verschijnen simpelweg in het straatbeeld aan de muur; waar dan ook. In het museum zijn minikunstwerken te zien. Altijd. 24 uur per dag! (Aan de onderkant zit een lichtknopje voor de avond en nacht).
De eerste twee musea hangen aan de muur bij Galerie op 11 aan de Wernhoutseweg te Zundert. Deze periode worden er twee immense aquarellen getoond van kunstenares Fien Peeters gemaakt bij de Turfvaart. Mocht u zo'n museum nu ook aan uw muur wil laten verschijnen neem dan contact op met galerieop11@gmail.com. Komt dat zien! Minimusea in Zundert. [l]