Wernhout laat het ook afweten tegen Noordhoek

WERNHOUT - In de laatste uitwedstrijd van het seizoen liep Wernhout in Noordhoek tegen de plaatselijke vv tegen een verdiende en onnodige nederlaag aan. Wernhout probeerde het spel te maken maar was te slordig om het eveneens pover spelende Noordhoek echt lastig te maken.

Na een kwartier de eerste Wernhoutse poging van afstand door Davey maar de Noordhoekse doelman hield zijn doel schoon. Even later een vrije kans voor Noordhoek maar hun spits raakte de bal half en de kans was om zeep. In de 25e minuut de voorsprong voor Noordhoek na wijfelend ingrijpen in de zestien kan één van hun spitsen de score openen, 1-0. Tien minuten voor rust komt Noordhoek door een vrije trap voor rust op 2-0. Na de thee een feller startend Wernhout. De Noordhoekse keeper redt op een kopbal van Maikel uit een voorzet van Leroy, rebound van Marvin gaat via een verdediger naast. Twintig minuten voor tijd een overtreding van Leroy binnen de zestien die een penalty opleverde voor Noordhoek. Carlo maakte zijn reputatie als ‘penalty-killer’ waar en stopte de inzet van Noordhoek-aanvoerder Reuvers. Vijf minuten voor tijd zette Noordhoek met een pegel van afstand via de onderkant van de lat de 3-0 op het bord.

Zondag a.s. is de laatste thuiswedstrijd tegen Grenswachters uit Putte en staat er voor 4 clubs onderin nog veel op het spel. Uit bij Grenswachters won Wernhout na een 2-0 achterstand nog met 3-4. De Putse voetbalclub staat op basis van doelsaldo momenteel met 25 punten op de voorlaatste plaats, welke na-competitie betekend. Gesta uit Galder staat eveneens met 25 punten op de laatste plaats, degradatieplaats, op basis van een slechter doelsaldo dan Grenswachters. Ook Achtmaal en HSC, momenteel op de veilige 11e en 12e plaats, zijn nog niet veilig met beide 27 punten. Om het nog wat spannender te maken spelen Achtmaal en HSC ook nog eens tegen elkaar op de slotdag van de competitie, waarbij bij een gelijk aantal punten het doelsaldo de beslissing brengt. Wernhout krijgt dus wederom een tegenstander die zal gaan strijden tot het einde. Onze trouwe supporters zijn in de thuiswedstrijden dit seizoen niet altijd verwend dus zijn we verplicht om de laatste keer nog eens ‘extra gas te geven’.

Penaltybokaal

Op zondag 26 mei zijn er de laatste competitiewedstrijden van het seizoen 2018/2019 (buiten de nacompetitie voor Wernhout) dus is er ook dit jaar weer voor gekozen om op deze dag ook het seizoen met de hele vereniging af te sluiten. De info wat er allemaal gebeurd deze dag is reeds aan ieder doorgegeven. Wil echter alleen nog even het schema van de voorrondes aanhalen voor de penaltybokaal, graag aan de teams tijdig aanwezig te zijn: