Door de Limburgse heuvels.
Door de Limburgse heuvels. F. Lakens

Moeizame ritten voor Trappistentrappers

WERNHOUT - Na de geslaagde Limburgritten van zaterdag volgde een zondag waarop de reguliere ritten door regen en kou maar moeizaam verliepen.

Onder prima omstandigheden reden drie groepen, samen 26 man sterk, hele mooie ritten door het prachtige Limburgse landschap met een welverdiende pluim voor pa, ma en zoon Kevin Aernouts die verantwoordelijk waren voor het uitzetten van deze ritten. Niet alleen heerlijk gefietst maar ook nog net voor de buien binnen. Het onthaal bij Camping de Bron was, net als de douche na afloop, warm als altijd.

Zondagsritten
Vliegen, vallen, opstaan en als het even kan weer doorgaan. Regen na een droge periode geeft vaak een glad wegdek, slipgevaar ligt dan altijd op de loer.
De mannen van de A groep reden onder leiding van rituitzetter Frits Sprenkels een rondje Arendonk van pak hem beet 112 km. De groep van 14 kwam geen problemen tegen en wist het tempo er goed in te houden. Met ruim 38 in het uur stonden zij nog voor de middag weer terug in Wernhout, nauwelijks regen gezien, eerder nat van het opspattende water.
In de B groep was het hollen en stilstaan. Met 26 man gingen zij vol goede moed van start maar al na 20 km moest een renner opgewacht worden door een verloren bidon, met als gevolg de bus kwijt. Na een pauze van zo'n 20 minuten en met inzet van vereende krachten had de bus de groep weer gevonden. Een renner die netjes op de bus had gewacht mistte echter de aansluiting. Na 40 km een klapband en opnieuw de bus kwijt. Na een kwartiertje rustig doorpeddelen werd besloten zonder volgbus door te rijden, het werd immers best koud. Even later dan ook nog een eenzijdige schuiver, gelukkig zonder erg. Bij het opkrabbelen kwam tot ieders verbazing de volgbus weer in beeld zodat ze toch samen weer bij Van T aankwamen. Zo belangrijk dat de tweede groep zorgt dat de bus altijd kan volgen en dat de eerste groep zorgt dat de tweede groep niet uit het zicht raakt.
André Vanlaerhoven had de taak van rituitzetter over genomen van zijn dochter en nam de 30 renners van de C groep mee op een hele mooie rit door de polders naar Heijningen en Dinteloord. Het regenachtige weer had ook hij niet in de hand. Elk nadeel heb z’n voordeel, door die nattigheid was het wel lekker rustig in het buitengebied en als we het kou lijden buiten beschouwing laten fietste het eigenlijk prima. De 95 kilometers verliepen zonder problemen.
De rituitzetter van de D groep had een mooie rit in de planning en hoewel een renner na de Rijzendeweg de bus opzocht verliep de rit naar wens. Maar helaas, net buiten Ossendrecht ging het mis. Op het door de regen glad geworden wegdek maakte één van de 16 deelnemers een lelijke smak met vervelende gevolgen. Na het oponthoud koos de groep een kortere weg terug naar Wernhout waar zij na een fikse bui en nog een lekke band tegen half een kletsnat arriveerden.
De E groep vertrok met 6 man maar door forse regen en de daarmee gepaard gaande kou besloot een viertal voortijdig af te draaien richting Rijsbergen. De twee overgeblevenen zijn dan maar richting Van T gereden waar zij na 50 km met het water in de schoenen arriveerden.

Programma
Zaterdagochtend vertrekken de deelnemers aan de Koos Moerenhout Classic om 6.15 uur bij Van T.
Zondagochtend 26 mei vertrekken alle groepen gewoon om 9.00 uur, voor rituitzetters zie www.trappistentrappers.nl/forum[l]