Burgemeester Leny Poppe-de Looff en haar echtgenoot genieten van het muzikale eerbetoon in Wernhout. FOTO DRÉ VAN NISPEN
Burgemeester Leny Poppe-de Looff en haar echtgenoot genieten van het muzikale eerbetoon in Wernhout. FOTO DRÉ VAN NISPEN Foto: Dré van Nispen

'Wernhout heeft haar in het hart gesloten'

WERNHOUT - Burgemeester Leny Poppe-de Looff is afgelopen vrijdag haar afscheidstournee begonnen in Wernhout. Daar werd ze, samen met haar man Piet, buiten bij gemeenschapshuis Wierenbos al verwelkomd door de Blaosaoze.

DOOR DRÉ VAN NISPEN

De ontvangst was georganiseerd door de Dorpsraad Wernhout. Buiten werden de burgemeester en haar echtgenoot toegesproken door Gerard van Hassel, de voorzitter van de dorpsraad. En in een overvol Wierenbos werd haar een muzikale ode gebracht vanwege het door haar twaalf jaar lang vervulde burgemeesterschap. Zo'n beetje iedereen die zingt of muziek maakt in Wernhout was aanwezig. Denk aan de Blaosaoze, Sursum Corda, Muziekvereniging Wernhout Vooruit, Blokfluitgroep, Groep 8 van de Sint Jozefschool, maar ook Percussiegroep Wernhout, ConAmore en Belcanto. Ze vond het ge-wel-dig!

Eindexamen

Tussendoor moest burgemeester Leny Poppe-de Looff ook nog even een soort van eindexamen doen in de vorm van een kleine quiz over leuke feitjes van Wernhout. En het moet worden gezegd: deze test heeft ze succesvol afgelegd.

Benieuwd

Cees Oostvogels van de Dorpsraad Wernhout memoreerde aan de geluiden die in maart 2006 de ronde deden in Wernhout: 'Hebben jullie het al gehoord? Onze nieuwe burgemeester is waarschijnlijk een vrouw en ze komt uit Vlissingen. Benieuwd wat zij ons gaat brengen'. Nu, twaalf jaar later, klinkt er alleen maar lof en heeft Wernhout haar in het hart gesloten en haar leren kennen als een daadkrachtige vrouw die zeer betrokken is bij haar onderdanen.

Leefbaarheid

Gememoreerd werd ook aan het feit dat in de tijd toen zij begon als burgemeester van Zundert de leefbaarheid in het kerkdorp Wernhout op een laag pitje stond en het leek of de tijd er had stilgestaan. 'Patersven' bijvoorbeeld was een hoofdpijndossier waar diverse wethouders in de loop der jaren op zijn gesneuveld. "Mede dankzij deze burgemeester is hiervoor een oplossing gekomen, wordt er weer volop gebouwd en zit de leefbaarheid weer enorm in de lift", aldus Cees Oostvogels van de Dorpsraad Wernhout. Ook werd zij geroemd om haar bestuurlijke kwaliteiten. "Ze wist van een kibbelende gemeenteraad een samenwerkend team te maken", aldus de speaker.

Luisterend oor

"U bent één van ons", riep Cees Oostvogels enkele keren in zijn toespraak en hij doelde daarmee op het feit dat deze burgemeester midden tussen de mensen stond en altijd voor iedereen een luisterend oor had. Namens Wernhout bedankte hij haar voor twaalf jaar trouwe dienst. Het was die vrijdagavond in Wernhout een mooi afscheid waar deze burgemeester met trots en veel plezier aan terug zal denken.[l]

Receptie

Tijdens haar afscheidstournee doet burgemeester Leny Poppe-de Looff ook nog op vrijdag 7 juni Klein Zundert aan. Daarnaast gaat ze op zondag 9 juni in Achtmaal langs en op 16 juni in Rijsbergen. Met een feestelijke, openbare receptie neemt de burgemeester van de gemeente Zundert op vrijdag 21 juni officieel afscheid in de Annakapel. Deze receptie duurt van 16.30 uur tot 18.30 uur.