Lily Knol met winnend schilderij. FOTO STICHTING BEELDEND CENTRUM ZUNDERT
Lily Knol met winnend schilderij. FOTO STICHTING BEELDEND CENTRUM ZUNDERT Stichting Beeldend Centrum Zundert

Lily Knol winnares Publieksprijs 2019 van Kunstroute Zundert

ZUNDERT - Het bestuur van Stichting Beeldend Centrum Zundert maakt bekend dat de Publieksprijs 2019 is gewonnen door Lily Knol uit Rijsbergen. Zij mag zich 'Kunstenaar van het Jaar' noemen.

Met meer dan 20% van de bijna 300 uitgebrachte stemmen was haar kunstwerk getiteld ‘Geschokt’ favoriet bij de bezoekers van de thema expositie “Schokkend’ in het Van Goghhuis tijdens de Kunstroute Zundert die afgelopen weekend in de gemeente Zundert werd gehouden. Het thema werd bedacht door de winnares van vorig jaar, Debbie Nijland.

"Je leest de krant, bekijkt de nieuwsberichten over terroristische aanslagen, natuurrampen, geweld, ongevallen, kindermisbruik, etc. Die gebeurtenissen ver weg komen ineens heel dichtbij. Het maakt emoties bij je los. Je voelt de pijn, het verdriet, het maakt je boos. Je schreeuwt het uit. Je bent GESCHOKT”, aldus winnares Lily.

De winnares hoeft volgend jaar geen inschrijfgeld te betalen, ontvangt eeuwige roem en mag het thema van volgend jaar bepalen. Namens de organisatie en stemmers: van harte gefeliciteerd Lily! [l]