Jaarlijkse rit RTC Zundert naar Scherpenheuvel

ZUNDERT - Afgelopen zondag zijn er niet drie maar twee groepen vertrokken voor de wekelijkse clubrit. Beide groepen kenden een samenstelling van twee groepen. Zo was er een groep met A en B groep leden actief en een groep met C en B groep leden.

De eerste groep heeft met 15 leden (4 dames en 11 heren) de jaarlijkse clubrit gereden naar Scherpenheuvel. Het werd een hele gezellige tocht met wel veel wind. Bij de eerste korte stop in Bouwel werden door onze warme bakker uit Wernhout drie dozen met heerlijke vlaaien en gebakjes uit de volgbus getoverd. In Scherpenheuvel zelf werd wat langer gepauzeerd en werd de lunch gebruikt. Na deze pauze ging het huiswaarts met nog een stop tussen Zoersel en Westmalle. Om ongeveer 16.00 uur waren we weer terug bij ons clublokaal De Valk in Wernhout. Een fijne rit zonder pechgevallen en met de steun van de volgbus van De Snep welke bestuurd werd door Eddo van Aert en die dus niet voor pechgevallen in actie hoefde te komen maar welke wel zeer nuttig was daar je dan in Belgiƫ niet op de fietspaden hoeft en die door signalen aangaf dat er achteropkomende wagens voorbij gingen steken.

De tweede groep welke deze zondagmorgen op pad ging was 12 man sterk. Zij hebben een rit gereden via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert naar Wouwse Plantage voor de koffiepauze. Na de koffie is men huiswaarts gereden via Nispen, Roosendaal, Schijf, Sprundel en de Pannenhoef.

Programma

Dan vertrekken er vrijdag een aantal leden voor een fietsweekend richting Midden Limburg. De 1e dag naar Meijel de 2e dag een rit daar in de omgeving en op zondag weer terug vanaf Meijel naar huis.

Op zondag rijden de thuisblijvers van de A groep een rit met bestemming Gilze en die van de B groep een rit met als verste bestemming Riel.

Vertrek vanaf De Valk voor beide ritten om 08.00 uur. De C groep vertrekt dan hier om 08.30 uur.[l]