VVR en Virtus delen de laatste punten

RIJSBERGEN - Op zondag 26 mei stond de uitwedstrijd tegen Virtus op het programma.

In de 4e minuut een aanval van VVR over de linkerflank waarbij Gilberto de 16-meter in kan snijden maar zijn voorzet gaat voorlangs. Bij de tegenaanval werkt Simon uiteindelijk de lastig opstuitende bal weg. Hierna krijgt Robert 2 kansen, maar zijn schoten gaan over en naast. Daarna is het de beurt aan aan Stef Daemen, Joris en Maarten. Na 29 minuten wordt het spel verlegd naar Gilberto die de bal aflegt op Robert, maar die ziet zijn schot naast gaan. In de 33e minuut een steekbal achter de VVR-verdediging waarna een Virtus-speler de achterlijn kan halen. Zijn lage voorzet wordt weggewerkt door Bram. In de 39e minuut legt Yoran de bal achter de verdediging van Virtus waarna Robert op de keeper van Virtus af gaat. Deze stopt zijn inzet. Op slag van rust nog twee mogelijkheden voor VVR. Eerst wordt een indraaiende vrije trap door iedereen gemist, waarna deze bij de tweede paal naast gaat. Daarna is een steekbal van Yoran achter de Virtus-verdediging net te scherp voor de doorgelopen Stef.

Kort na de rust een goede actie van Yoran over links. Zijn lage voorzet wordt door Joris vanuit de draai hoog over geschoten. In de 55 minuut gaat Yoran op snelheid langs zijn de tegenstander de 16-meter in. Zijn schot in de korte hoek wordt door de keeper tot corner verwerkt. Twee minuten later stuur Joris met een steekbal Yoran de 16-meter in, maar zijn stiftbal wordt gepakt door de keeper van Virtus. Een minuut later geeft Yoran een voorzet op Robert, die zijn inzet voorlangs ziet gaan. Hierna volgt een grote kans voor Virtus. De bal gaat echter tegen de lat en daarna over. Na 71 minuten wordt hard ingeschoten vrije trap voor Virtus geblokt en in tweede instantie ruim naast geschoten. In de 74e minuut een opening op Jolan. Zijn voorzet wordt door de inlopende Joris hard naast gekopt in de verre hoek. In de tegenaanval komt Virtus gevaarlijk op. Fernando lukt het de bal te blokken en goed uit te verdedigen. In de slotfase zijn er nog wat mogelijkheden voor Tobias, Maarten en Joris. De voorzet van Joris rolt rakelings voorbij het doel van Virtus, zonder dat deze geraakt wordt.

De wedstrijd eindigt zo in een 0-0 stand. Doordat HVV’24 ook een punt haalt pakt VVR net naast een periodetitel. Ondanks deze kleine teleurstelling was het een geweldig seizoen.