Jongerenkoren maken zich weer op voor jaarlijkse zangcompetitie

RIJSBERGEN - Het Nationaal Jongerenkorenfestival Rijsbergen heeft dit jaar met 'Let's Celebrate' een meer dan toepasselijk thema. Er valt dan ook iets te vieren: het komende weekeinde wordt voor de dertigste keer het Nationaal Kampioenschap voor jongerenkoren gehouden.

DOOR ADDO SPRANGERS

Rijsbergen stroomt komende zaterdag en zondag weer vol met jongeren van twaalf verschillende jongerenkoren uit het hele land die al hun vocale vaardigheden zullen inzetten in de srijd om de titel Nationaal Kampioen. Deskundige juryleden hebben daarbij de ondankbare taak om een oordeel te vellen. Het evenement voor de jongeren vindt zowel op zaterdag als op zondag plaats in de Sint Bavokerk en het gemeenschapshuis De Koutershof.


Activiteiten

Naast de spannende competitie staan er tal van andere gezamenlijke activiteiten op het programma, met onder andere een spelevenement en een muziekquiz voor alle deelnemers op zaterdagmiddag. Aansluitend hierop is er voor alle deelnemers en vrijwilligers een gezamenlijke maaltijd op het evenemententerrein, warna het tijd is voor de traditionele feestavond. Op zaterdagochtend wordt om 11.00 uur in de St. Bavokerk de officiƫle opening van het festijn gehouden. Na deze officiƫle opening start de competitie om 12.00 uur. De competitie voor de jongerenkoren eindigt deze dag om 16.00 uur, om op zondag weer te worden vervolgd. Dat gebeurt na de eucharistieviering in de Bavokerk. De dienst wordt opgeluisterd door het koor Belcanto onder leiding van dirigent Piet Koeken, al dertig jaar de voorzitter van het bestuur van de Stichting Nationaal Jongerenkorenfestival Rijsbergen. Aansluitend op de competitie volgt op zondagmiddag rond 16.00 uur de slotmanifestatie met de uitreiking van diverse prijzen, zoals een prijs de beste compositie, de liturgieprijs en de publieksprijzen. Hiernaast vindt natuurlijk de bekendmaking van de Nationaal Kampioen van 2019 plaats. Surf voor meer informatie naar www.korenfestivalrijsbergen.nl.[l]