Afterparty in hartje Steenbergen.
Afterparty in hartje Steenbergen. TT

Trappistentrappers rijden mooie ritten

WERNHOUT - Het fietsweer werd afgelopen weekend al beduidend beter, laten we proberen die stijgende lijn een poosje vast te houden want er staat nog heel wat op het Trappistentrappersprogramma. Met Hemelvaart , aanstaande donderdag, een extra fietsdag dan op zondag de lange Kaplaarzenrit gevolgd door weer een dubbele afspraak op Pinksteren.

De negende editie van de Koos Moerenhout Classic (KMC) afgelopen zaterdag was beslist een succes te noemen. Liefst 210 mooie kilometers over rustige Zeeuwse wegen waar het goed fietsen was. Bekende ‘hindernissen’ als Neeltje Jans, de Zeelandbrug, Philipsdam, Oesterdam en als toegift de Rijzendeweg mochten uiteraard niet ontbreken. Verdeeld over twee snelheidsgroepen, een snelle en een nog snellere groep, werd rond 7.30 uur in Steenbergen aan de rit begonnen waarbij in de eerste 60 km de nodige regen is gevallen. Naarmate de dag en de tocht vorderde werd het gelukkig alsmaar aangenamer en ondanks een zestal lekke banden wisten allen de finish te bereiken, de een wat meer uitgeput dan de ander. Na een gezellige afterparty, onderweg naar de bus, helaas nog even schrikken door een valpartijtje, de fysieke schade bleef redelijk beperkt.

Zondagse ritten
Dat een 104 km lange rit bij de A groep met Stan en Sieben erbij niet echt in de categorie ‘uitfietsen’ valt hadden we je zo wel kunnen vertellen. Enkele mannen die zaterdag een 210 km KMC hadden gereden wilden het toch liever zelf aan den lijve ondervinden en kunnen dat nu bevestigen. Danny Antonissen nam de rit over van de ongelukkige die zaterdag onderuit ging na de KMC afterparty. Willemstad werd de bestemming voor de 15 deelnemers, een prima verlopen rit.
De B groep telde 14 deelnemers voor een rondje Woensdrecht van 93 km waarover verder weinig te melden valt, gewoon heerlijk gefietst!
Met 23 man reed de C groep een rondje Steenbergen van 91 km. Peter van den Bergh had er een attractief rondje van gemaakt, af en toe eens afwijken van de bekende wegen houdt het leuk. Er werd ronduit goed gefietst in een stevig tempo en zonder enig probleem kwam de groep weer terug in Wernhout.
Met 17 man en Bernard Martens aan het roer reed de D groep een vergelijkbare rit wat richting betreft. Zij hadden Nieuw-Vossemeer als verste punt wat voor vele van hen onbekend terrein was, mooi om daar ook eens te komen. Een prima rit van 94 km die eveneens zonder problemen werd gereden.
De E groep had geluk dat ze met zeven waren want zeven is een geluksgetal. Zij reden via Gooreind terug over Roosendaal om een tweetal met andere verplichtingen tijdig richting huis te kunnen laten afdraaien. Een vlekkeloos verlopen rit met chauffeur Piet van Hees in de volgbus.

Clubblad
Met de zomereditie in het vooruitzicht kan de redactie nog best wat leuke en/of interessante teksten gebruiken, stuur ze gerust naar clubblad@trappistentrappers.nl

Programma
Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei , rijden alle groepen een reguliere rit met vertrek om 9.00 uur.
Zondag 2 juni staat in het teken van de Kaplaarzenrit, de A, B, C en D groep vertrekken dan om 8.00 uur bij café van T. Als het zo warm wordt als voorspeld zullen de volgbussen van extra drinkwater worden voorzien bij deze lange rit. De E groep rijdt om 9.00 uur een gewone zondagse rit.

Rituitzetters en afstanden voor deze dagen vindt je op www.trappistentrappers.nl/forum.[l]