RTC Zundert op vele fronten actief

ZUNDERT - Het hemelvaartsweekend betekende dat er vele activiteiten op het programma stonden voor onze leden.

Op Hemelvaartsdag zelf reed de A groep met zeven man de rit over de Oesterdam. De B groep was met slechts vier man present en hebben een wat kleinere rit gereden terwijl de C groep met zeven man ook haar clubrit heeft gereden. In de namiddag verleenden nog verschillende leden medewerking aan de Ronde van Wernhout.

Op zondag was de bezetting bij de B groep ook maar minimaal. Met vijf man werd de rit naar Riel gereden. Via Galder, Chaam, het Zand onder Alphen en Riel werd de stop bereikt in Gilze. Na de pauze via de Slingerdreef, Ulvenhout, Galderse Meren, Rijsbergen, Tiggeltseberg en Klein Zundert naar huis.

De C groep fietste met zeven man via Rijsbergen, Galder en Ulvenhout naar Meerseldreef voor hun koffiestop. Hierna terug naar huis via Galder, Rijsbergen en Etten Leur.

Te vermelden is ook nog dat op zondag een viertal A groep leden hebben deelgenomen aan een toertocht in Zuid Limburg.

Dan was er vanaf vrijdag t/m zondag het jaarlijkse fietsweekend. Dit jaar was de bestemming Meijel. Met twee dames en twaalf heren van zowel de A- als de B groep werd er vrijdag via Bavel, De Moer, Loon op Zand en Boxtel naar Meijel gefietst waar men ook heeft overnacht. Op zaterdag werd vanuit Meijel een rit gereden over Panningen, Thorn, Maasbracht, Herkenbosch en via de Meinweg een stukje Duitsland en daarna via Swalmen en Beesel weer terug naar Meijel. Op zondag de terugreis naar huis via Weert, Bocholt, Lommel, Mol en Kasterlee. Bij terugkeer in Wernhout werd door de deelnemers nog eens nagesproken over een zeer geslaagd weekend waarbij ze door Rien en José Dictus voortreffelijk werden begeleid. Onderweg een enkele lekke band en een gebroken ketting waren de enige tegenslagen. Dank ook aan André Jorissen welke voor het uitzetten van de routes had gezorgd.

Programma

Het programma voor het Pinksterweekend vermeld voor de A groep op 1e Pinksterdag een rit naar het Hellegatsplein en voor de B groep naar Beerse.

Op 2e Pinksterdag fietst de A groep naar Hilvarenbeek en de B groep rijdt dan naar Nieuw Vossemeer.

Op beide dagen voor alle twee de groepen vertrek om 08.00 uur vanaf De Valk in Wernhout.

De C groep vertrekt dan ook op beide dagen om 08.30 uur.[l]