Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Parkoersrecords gebroken op
5 kilometer Van Goghloop Zundert

ZUNDERT - Tijdens de twaalfde editie Van Goghloop Zundert liepen zaterdag deelnemers weer op drie verschillende afstanden. Bij twee afstanden was deelname in wedstrijdvorm mogelijk.

Deelnemers konden deelnemen op de volgende afstanden: 2,5 km prestatieloop, 5 kilometer wedstrijdloop, 5 kilometer prestatieloop,10 kilometer wedstrijdloop en 10 kilometer prestatieloop. Ook werd er een kinderloop georganiseerd over twee afstanden, namelijk 500 meter en de dubbele afstand van 1 kilometer.

Warm

De 5 kilometer wedstrijdloop was het hoofdnummer van de dag. Hier kwam Lahsene Bouchikhi in 14 minuten en 29 seconden als eerste over de finish. Ondanks de warme omstandigheden betekende dit meteen een parkoersrecord. Bij de vrouwen voltooide Anne Luijten het snelst de 5 kilometer. Zij liep de afstand in 16 minuten en 54 seconden, tevens goed voor een parkoersrecord in de damescategorie. Het Zunderts kampioenschap bij de mannen werd gewonnen door Ronald Cockx in 15 minuten en 31 seconden en bij de vrouwen door Anouk Boomaerts in 22 minuten en 15 seconden.

Op de 10 kilometer wedstrijdloop finishte Rick Hartogs als eerste in een een tijd van 31 minuten en 21 seconden. Maria Vranckx deed dat het snelst bij de vrouwen in een tijd net onder de 42 minuten: 41.57. Het Zunderts kampioenschap was op deze afstand bij de mannen een prooi voor Mark Hereijgers in 38 minuten rond en bij de vrouwen voor Judith Gabriƫl in 48 minuten en 20 seconden.

Op de 2,5 km prestatieloop was Louis van Oorschot eerste. Hij kwam net binnen de 10 minuten over de finish.

Wandeling

Tijdens de twaalfde editie van de Van Goghloop werd de Van Goghwandeling zaterdag voor de elfde keer gehouden. Elk jaar stippelt de organisatie hiervoor een andere route uit door het mooie Zundertse landschap. De routes - 10, 15 en 30 kilometer lang - zijn daarbij volledig uitgepijld. De wandeling over 10 kilometer vond voor de tweede keer plaats.

2020

De dertiende editie van de Van Goghloop kan alvast in de agenda genoteerd worden. Die vindt plaats op 6 juni 2020. FOTO'S CHARLES VAN CAMPENHOUT

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding