VV Wernhout JO19-1 schrijft geschiedenis door zowel de beker als de competitie winnend af te sluiten. Foto:

Wernhout JO19 wint finale beker en Wernhout 2 naar volgende ronde voor promotie

WERNHOUT - Wernhout JO19 schrijft historie bij de vv Wernhout. Nadat vorige week al het kampioenschap werd binnengehaald door Wernhout JO19 stond afgelopen zaterdag op het terrein van Beek Vooruit te Prinsenbeek de bekerfinale op het programma ten SC ´t Zand JO19-3.

Om 13.00 uur was de aanvang van deze wedstrijd. De eerste 15 minuten waren voor ’t Zand wat resulteerde uiteindelijk in een 1-0 voorsprong. Echter uit de eerstvolgende aanval scoorde Wernhout al de 1-1 door Hein. Net voor de rust werd een mooie Wernhout aanval, voorzet van Jurre, netjes door Sven afgerond en gingen ze met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na de hervatting eerst weer een beter sc t Zand echter Jan, hield Wernhout overeind in deze fase met een paar goede reddingen. Bij een snelle uitval van Wernhout werd de 3-1 gemaakt door Rob. Hierna ging het spelen op en neer echter in de 25e minuut ging de bal op de stip voor SC 't Zand na een overtreding op een speler van hen in het penaltygebied en deze werd benut waardoor de stand weer 3-2 werd en de spanning weer terug was. Echter die was van korte duur want in de 35e minuut ging de bal weer op de stip, nu echter na een overtreding op een speler van Wernhout. De strafschop werd koelbloedig afgewerkt door Carlo, waardoor de 4-2 op het bord kwam te staan. In de resterende tijd speelde Wernhout de partij rustigjes uit en na 90 minuten was het dan zo ver dat de JO19 in een seizoen zowel het kampioenschap als de bekerfinale binnenhaalde.

Wernhout 2 boekt winst in de nacompetitie

Op zondag 2 juni was voor Wernhout 2 de 1e wedstrijd in de nacompetitie voor de eventuele promotie naar de 2e klasse. Onder warme omstandigheden werd er om 12.00 uur afgetrapt door Hontenisse 2. In het begin ging het spel tegen elkaar op. Echter na 25 minuten opende Karel met de 1-0 en nog geen 2 minuten later lag de 2-0 al in de touwen, wat tevens de ruststand was. Na de pauze een kalme pot voetbal tot 10 minuten voor het einde toen de 3-0 viel een vrije trap van Alex werd door Hontenisse in eigen doel gewerkt. Hierna volgde de 4-0 nog door Michel en tot slot de 5-0 door Dion, waardoor de volgende ronde werd bereikt.

Volgende tegenstander is op pinkstermaandag 10 juni, Sprundel 2, aanvang 12.00 uur. [l]