Een grote groep wandelaars door de Zundertse straten.
Een grote groep wandelaars door de Zundertse straten. José Nuyts

Stokperdje en DJA maken van Avond4daagse wederom een succes

ZUNDERT - Van 28 t/m 31 mei hebben dagelijks 700 deelnemers meegelopen met de avondvierdaagse van Zundert. Op dinsdag stond er al ruim voor de starttijd een lange rij mensen voor de deur van ‘t Stokperdje om te beginnen aan een mooie wandeling. De routes waren 5 of 10 km. Door jong en oud is er meegelopen. Jonge gezinnen, complete klassen van de basisschool en een wandelgroep van de Willaert, iedereen die zin had kon meelopen. Vele lachende gezichten hebben genoten van de wandelingen waarin de nieuwe straten van Zundert meteen een plaatsje gekregen hebben.

Op vrijdag werd de avondvierdaagse afgesloten met een mooie ereronde over de atletiekbaan bij DJA. Muzikaal ondersteund door Meladie en onder applaus van vele ouders en grootouders kwamen de deelnemers bij de laatste stempelpost waarna ze de felbegeerde medaille in ontvangst konden nemen.

Aan het eind vond er nog een prijsuitreiking plaats. Lot Marijnissen van 2,5 kreeg de prijs voor de jongste deelnemer. Bijna 90 jaar ouder was de oudste deelnemer, mevrouw Lochten van 91 heeft de 5 km vier dagen lang volbracht. Tot slot kreeg Zonnebloem nog een mooie beker voor de school met de meeste deelnemers.

De organisatie van de avondvierdaagse is in handen van DJA en ’t Stokperdje. Vier jaar geleden hebben deze verenigingen de handen ineen geslagen. Wat begon als een plan voor een kleinschalige wandelvierdaagse is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een serieus evenement dat ieder jaar meer deelnemers kent. Volgend jaar is vijfde editie. De organisatie is natuurlijk van plan om hier extra aandacht aan te gaan besteden.[l]