Moerse Boys verslaat hoofdklasser Vlissingen

ZUNDERT - Het droomseizoen van Moerse Boys krijgt een vervolg. Op een volgepakt en snikheet Akkermolen voegden de oranjehemden zondag een nieuw hoofdstuk toe aan een nu al schitterend voetbalsprookje. Hoofdklasser Vlissingen had geen antwoord op de Klein-Zundertse dadendrang en slaagde er niet in om de oranje-witte machine te ontregelen. Moerse Boys zegevierde met 4-2 en kwam daarmee weer een stap dichterbij de hoofdklasse.

Het beeld direct na het laatste fluitsignaal was alleszeggend. Topschutter Pim, vandaag goed voor één treffer, liet zich neerdalen op de groene zoden, happend naar adem. De moegestreden centrumspits had alles gegeven, veel vuile meters gemaakt, in een verzengende hitte. Als een stel nationalistische soldaten hadden de oranjehemden zich deze middag over het veld begeven, strijdend voor de eigen club, het oranje shirt, de honderden supporters. Moerse Boys wil naar de hoofdklasse en daarvoor moet alles wijken, daarvoor gaan de spelers tot het gaatje. Het laatste fluitsignaal voelde deze zondag ongetwijfeld als een bevrijding.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal greep Moerse Boys de Zeeuwse opponent bij de keel. De reputatie van Vlissingen maakte klaarblijkelijk geen enkele indruk op de nuchtere dorpsjongens. Cas deelde het eerste speldenprikje uit, Daan haalde even later de trekker over. Rens werd onderuit gewerkt in het strafschopgebied en zijn voormalige buurjongen trapte raak vanaf elf meter. Moerse Boys kreeg vervolgens kansen om Vlissingen meer pijn te doen, maar verzuimde dat.

Een slordigheid in het hart van de defensie leidde vervolgens halverwege de eerste helft tot een gelijkmaker die op dat moment onverdiend was. Op slag van rust liet Rens een volgepakt Akkermolen voor de tweede maal deze middag exploderen. Met een rake kopbal, na een afgemeten voorzet van Sjors, zette hij zijn ploeg op de goede weg. De routinier speelde sowieso een ijzersterke wedstrijd. Als een ware veldheer liep hij over het veld, zijn troepen continue aansturend, slim gebruik makend van zijn ervaring.

Hoewel Moerse Boys ook na rust uitstekend opende, bleef de marge steeds één treffer. Aan de overzijde opende de zaalvoetballers van Vlissingen zo nu en dan de trukendoos. Juist dan had de Klein-Zundertse defensie handen en voeten nodig om de opponent af te stoppen. Ook aan de gelijkmaker, halfweg de tweede helft, gingen een handvol flitsende voetbewegingen vooraf. Een perfecte voorzet vanaf rechts zeilde over Tom heen en werd bij de tweede paal binnen geknikt.

Ontlading

Na de gelijkmaker hielden beide ploegen elkaar in een stevige greep. Moerse Boys was in fases wat slordiger, maar echt doelgevaar van de bezoekers bleef uit. Ondertussen gierden de spanning door de lichamen van de aanwezigen op Akkermolen, die stilaan rekening hielden met een verlenging. Zover kwam het niet. Met een rake kopbal zorgde Pim voor een enorme ontlading. Daan kopte een voorzet van Sjors terug in het doelgebied, alwaar Klein-Zunderts topschutter van dichtbij raak knikte.

Het laatste woord was vervolgens voor invaller Mitchel. De centrumaanvaller stond koud in het veld toen hij een verre bal van Tom op waarde schatte. Met zijn eerste balcontact passeerde hij de Zeeuwse goalie op wonderschone wijze. Het betekende de nekslag voor Vlissingen. Moerse Boys flikte het weer en bleef voor de 21ste thuiswedstrijd op rij ongeslagen. De promotiedroom bleef springlevend.

Op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, speelt Moerse Boys de tweede ronde van de nacompetitie, wéér op het eigen Akkermolen. Tegenstander is dan SC Bemmel. Zorg dat je erbij bent! [l]