Openingshandeling door links Harri van Dun en rechts Ad Jacobs.
Openingshandeling door links Harri van Dun en rechts Ad Jacobs. Foto:

Opening oefenholes op Golfpark De Turfvaert

RIJSBERGEN - Op donderdag 1 juni hebben Ad Jacobs (exploitant van Golfpark de Turfvaert) en Harri van Dun (voorzitter van de Rijsbergse Golfclub) 6 nieuwe oefenholes en een putting green geopend. De oefengreens hebben een lengte variƫrend van ca. 40 mtr tot en met 85 mtr. Dit feestelijk moment, ondersteund door prachtig weer, werd bijgewoond onder aanwezigheid van een groot aantal leden / speelrechthouders.

Na de officiƫle handelingen en onder het genot van een hapje en een drankje werden de eerste ballen afgeslagen door beide heren.
Ad, handicap 54, heeft laten zien dat deze holes zeer toegankelijk zijn voor de beginnende golfers en heeft zijn eerste bal recht naar de vlag kunnen slaan. Harri, handicap 15,1, is zeer te spreken over de samenwerking tussen het Golfpark en de Golfclub.
De opening van de oefenholes en nieuwe putting green zijn een mooie uitbreiding van de faciliteiten voor de leden, aldus de voorzitter. Harri heeft de gespeelde oefenhole in 3 slagen gehaald, een zeer mooie prestatie.
Na de opening werd de maandelijkse golfwedstrijd voor de leden op deze oefenholes gestart.

Uitbreiding
Zowel het Golfpark als de vereniging zijn trots en blij met deze uitbreiding. Hiermee zijn de oefenfaciliteiten compleet; naast de nieuwe oefengreens en de putting green beschikt de Turfvaert ook over een chipping green en een driving range. Hiermee kunnen alle onderdelen van het golfspel geoefend worden. De oefenfaciliteiten zijn er niet alleen voor de beginnende golfers of voor clinics / kennismakingslessen met golf. Ook de ervaren speler kan hier de diverse onderdelen van het golfspel verbeteren.
De holes zijn ontworpen en gerealiseerd door de greenkeepers van De Enk groen & golf in samenspraak met het Golfpark. Ook het onderhoud is in handen van deze greenkeepers. Doelstelling was om deze oefenholes en putting green naadloos te laten aansluiten op de bestaande oefenfaciliteiten en 18 holes golfbaan. Daar zijn de greenkeepers dan ook erg goed in geslaagd. Het is een prachtig resultaat geworden.

Toegankelijkheid?
Iedereen, ook beginnende golfers zonder een golfhandicap, mogen op deze holes spelen.
Vraag aan de receptie meer informatie over het spelen van deze oefenholes of het volgen van een kennismakingsles (076 5968354 of mail receptie@deturfvaert.nl). [l]