Het Zunderts Toneel speelt Net Buiten Borkzee

ZUNDERT - Net Buiten Borkzee heet de nieuwe voorstelling van Het Zunderts Toneel, gemaakt door Jorg van den Kieboom (tekst) en Gegam Soghomonyan (regie), in coproductie met Bureau Pees. De première is op vrijdag 14 juni om 20.30 uur. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.hetzundertstoneel.nl

Bernt en Lisbet rijden met hun caravan Borkzee uit, op weg naar een vakantieadres. Net buiten het dorp rijden ze per ongeluk een man aan. Wat dan volgt, is een serie schijnbaar onafwendbare gebeurtenissen. Iemand wordt vermist, iemand wordt gezocht. Iemand stelt een onderzoek in. Maar niemand overziet de boel.

Net Buiten Borkzee beschrijft de tragikomische lotgevallen van mensen die door het leven overvallen worden. Die dat leven dat net niet weten te hanteren. Voor wie het noodlot soms te groot is om te keren, laat staan te dragen. Gewone mensen die van de ene bizarre gebeurtenis in de andere buitelen.

Samenwerking regisseurs

Jorg van den Kieboom schreef en regisseerde eerder met succes bij Het Zunderts Toneel (Kees was hier, Hoe Peer een poes werd, Versus, Broer). Samen met de uit Armenië afkomstige regisseur Gegam Soghomonyan geeft hij nu de aanzet voor een speelfilm. Beide makers onderzoeken in Net Buiten Borkzee ook de toepassing van filmische technieken in het theater. Ze zien de voorstelling als een voorstudie op een latere filmversie.

Locatie in de buitenlucht

Net Buiten Borkzee wordt gespeeld door Mieke Bastiaansen, Paul van Gestel, Pim Griens, Irma Rens, Ruud van de Wouw e.v.a. De voorstelling speelt op locatie in de buitenlucht, 14-15-16, 21-22-23, 28-29-30 juni; aanvang 20.30 uur.

Bij de voorstelling wordt een impact-programma gepresenteerd: een speciale Café Wankelmoed-aflevering met oud-bewoners van en andere betrokkenen bij Fort Oranje; met Peter Dictus (presentatie) en Corné van Sprundel (regie). Nader informatie hierover volgt snel.[l]