Prijsuitreiking Mike en Twan Zopfi. FOTO GUUS VERMEEREN
Prijsuitreiking Mike en Twan Zopfi. FOTO GUUS VERMEEREN Guus Vermeeren

'Valse start' avond-
vierdaagse Rijsbergen

RIJSBERGEN - De start van de aanvang van de avondvierdaagse in Rijsbergen was dit jaar zeer spannend vanwege de code oranje waarschuwing van het KNMI. Door middel van het inkorten van de routes van de 10 en 15 kilometer kon uiteindelijk iedereen toch van start gaan. Door deze aanpassing waren alle wandelaars nog op tijd binnen voordat uiteindelijk het onweer zou uitbarsten!

Dit jaar waren er op een aantal trajecten aangepaste routes waardoor menigeen op plekken kwam in Rijsbergen waarvan men het bestaan niet eens wist. In totaal waren er tegen de 500 wandelaars waarvan voor de St. Bavoschool een wisselbeker uitgereikt zal worden aan de klas met de meeste deelnemers.

Fantastische actie
Tevens was er een fantastisch actie van de 6 jarige Mike om zoveel mogelijk deelnemers te werven die gedurende het lopen van de avondvierdaagse zwerfvuil zouden verzamelen welke ze onderweg tegen kwamen. Tevens konden ze hun eigen afval ook kwijt in de daarvoor uitgedeelde afvalzakken van gerecycled materiaal. Dit alles onder het motto “Maak van de avondvierdaagse een schoon feestje!”
Op de feestelijke en zonnige afsluiting van de vrijdagavond heeft hij samen met wethouder Twan Zopfi van de gemeente Zundert prijzen uitgereikt aan degene die enthousiast deel hebben genomen aan deze actie. Een fantastisch initiatief van Mike welke de organisatie van de avondvierdaagse graag omarmt! [l]