Matige opkomst RTC leden tijdens pinksterweekend

ZUNDERT - Het dubbele programma tijdens het Pinksterweekend kende over beide dagen genomen een matige opkomst. Alleen bij de C groep was de deelname normaal te noemen.

Op 1e Pinksterdag trok de A groep met 9 leden naar het Hellegatsplein bij Wiillemstad. Hun rit liep via Rucphen, Zegge, Stampersgat naar de Banaan op het Hellegatsplein. Terug via Dinteloord, Stampersgat, Gastels Veer, Roosendaal, Nispen, Horendonk en Schijf.
De B groep had Beerse op het programma staan. Zij fietsten met 8 man via Minderhout, Baarle Nassau, Zondereigen en Merksplas naar Beerse waar de voorziene pauzeplaats de koffie nog niet warm had. Dan maar doorgereden naar St. Jozef om de pauze te houden. Daarna naar huis via Rijkevorsel, Wortel, Castelre, Meerle, Meerseldreef, Galderse Meren, Rijsbergen en Klein Zundert.
De C groep heeft hun rit met 9 man gereden. Via Achtmaal, Nieuwmoer, Essen Wildert en Wouwse Plantage naar Essen Hoek voor de koffiestop. Terug naar huis Essen, Horendonk en Schijf.
Op 2e Pinksterdag was de opkomst zowel bij de A als de B groep gewoon slecht. Totaal 8 leden stonden om 08.00 uur klaar om hun geplande tocht te rijden. Besloten werd toen maar om gezamenlijk de rit van de A ploeg te rijden. Deze had als bestemming Hilvarenbeek. Via Zundert, Galder, Chaam, Het Zand bij Alphen, Riel, Goirle, Biest Houthakker naar Hilvarenbeek voor de koffiestop. Na de pauze terug naar Wernhout via Poppel, Baarle Nassau en Minderhout.
De C groep was het beste vertegenwoordigd. Met 9 man hebben zij een rit gereden via Loenhout, Hoogstraten, Wortel en Meerseldreef voor de koffiepauze. Hier heeft men vervoer geregeld voor 1 man welke met een gebroken derailleur niet verder kon. Zij keerden terug via Rijsbergen en Etten Leur.

Programma
Wernhout waar de C groep om 08.30 uur vertrekt.
Dan is er op woensdag 19 juni de traditionele Brabant rit. Aan deze rit kunnen ook niet-leden deelnemen. Wel dienen zij zich te houden aan de aanwijzingen van de leden van R.T.C. Zundert. De rit is ongeveer 175 km. lang en er wordt twee keer een stop gehouden waarbij tijdens de laatste stop in Postel geluncht wordt. Een volgwagen met reserve materiaal en EHBO spullen zal ingezet worden. Vertrek vanaf De Valk In Wernhout om 08.00 uur. [l]